Expres

Atenție, vine ciclonul în România! A spus-o meteorologul care a catalogat Furtuna Ashley un fake

Atenție, vine ciclonul!

Conferențiarul universitar Lucian Sfîcă, doctor în meteorologie și climatologie, a relatat că în funcție de evoluțiile din următoarele ore fenomenul meteo enunțat în titlu ar putea provoca noi probleme în zonele deja afectate din estul țării. Dr. Sfîcă este cel ce a subliniat că Furtuna Ashley nu a existat – Detalii, AICI.

Atenție, vine ciclonul!

„De această dată, cauza precipitațiilor va fi, în mod veritabil, un ciclon autentic, format în leagănul clasic al ciclonilor mediteraneeni reprezentat de Golful Genovei. Îl vom recunoaște pe hărțile sinoptice prin valorile joase de presiune din centrul său, care vor coborî cel mai probabil sub 1000 hPa până la pătrunderea în Peninsula Balcanică în zona dalmată, dar și prin sistemul frontal clasic, cu front cald și rece ce separă masa de aer cald mediteraneană de cea rece maritim polar pătrunsă pe lângă vestul lanțului alpin în vestul Mediteranei”, a declarat Lucian Sfîcă, potrivit Meteo Moldova.

Cel mai probabil, ciclonul va urma o traiectorie panonică, ce lasă precipitații în principal în vestul țării, dar este posibil să genereze și nuclee secundare la nivelul țării noastre, după cum a menționat dr. Sfîcă.

„Pe harta anexată valabilă pentru ziua de 3.10 este prognozat să fie centrat în Marea Tireniană și îl vedeți botezat din sursă germană (Finny) și italiană (Cassandra). E un ciclon mediteranean autentic, specific mai ales semestrului rece din an, o sursă de bază pentru aportul de apă din precipitațiile din România…”, a mai afirmat specialistul.

Detalii despre cum va fi vremea în zilele următoare la noi în țară – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button