Gastronomie

Veta Biriș a dezvăluit rețeta ei de „zacuscă specială”

Cântăreața de muzică populară Veta Biriș le-a dezvăluit fanilor rețeta ei de „zacuscă specială”. Artista în vârstă de 75 de ani a explicat că preparatul ei poate fi folosit atât ca mâncare de bază, mai ales când este post, cât și ca garnitură.
Intepretă de muzică populară a dezvăluit pentru Wowbiz rețeta ei de zacuscă.

„Este o zacuscă specială. Se poate folosi și ține locul pentru garnitură, dacă este o zi de post se poate mânca cu pâine, se poate mânca în loc de murături. Este foarte bună. Cine a venit la mine în casă și a gustat, deși inițial voiau să încerce gogoșarul, când gustau vânăta, acolo rămânea gogoșarul și mâncau doar vinete. Eu nu am mai întâlnit la nimeni, dar este o rețetă foarte bună”, a mărturisit vedeta.

Iată cum se prepară:
„La cantitate ne trebuie: 30 de gogoșari, 12 – 22 de vinete și ulei cât trebuie pentru prăjit. Vinetele le preparăm primele. Se spală vinetele cu coajă, se șterg și se taie felii cu o lățime cam de un deget. Le punem sare și le lăsăm să se scurgă cam jumătate de oră. Mai apoi se tapotează în prosop curat, se șterg și le punem la prăjit în ulei până când se înmoaie. Apoi se scot și se lasă la răcit”, a explicat interpreta de muzică populară.

„Gogoșarii se spală, apoi se taie în patru felii. Dacă sunt gogoșari mai mici, atunci îi tăiem în două bucăți. Într-o oală de 2 litri se pun două căni de apă, oțet, foi de dafini, piper boabe și zahăr după gust. Când conținutul începe să fiarbă se bagă gogoșarul pe rând, se lasă la fiert până se înmoaie, iar apoi se scoate și se lasă la răcit.

Pentru sos avem nevoie de 3-4 pahare mari din zeama în care am opărit gogoșarii, zahăr după gust, piper boabe. Se fierbe 15 – 20 de minute și apoi se lasă la răcit. Totul se așează apoi în borcane de aproximativ 800 de grame. Se pune un rând de vinete, un rând de gogoșari până la gura borcanului. După ce am umplut toate borcanele se pune sosul. În fiecare borcan se pune un vârf de cuțit de sare, se leagă foarte bine și apoi se fierb borcanele, timp de 20 de minute”, a mai explicat artista.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button