De ce recomandă Mihaela Bilic să consumăm miez de nucă
Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu uităm nucile în această toamnă, pe care le definește drept un concentrat nutritiv valoros. „Un pumn de miez de nucă face minuni pentru sănătatea noastră”, spune medicul nutriționist.
Odată cu venirea frigului, ne crește pofta de mâncare și avem preferințe pentru alimente mai consistente, mai bogate în grăsimi, ceea ce este normal. În acest context, nutriționista recomandă să nu uităm să includem nucile în alimentație.
Mâncarea dietetică pe parcursul anotimpului friguros nu e indicată, pentru că ne scade rezistența la boli.
Potrivit specialistului, nucile sunt un concentrat de: proteine vegetale, grăsimi mono și poli-nesaturate, vitamine din grupul B, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu), fibre.
Astfel, cu numai 5-6 nuci putem acoperi nevoia zilnică de omega-3 si jumătate din doza de vitamina E necesară. Nucile au un efect benefic direct asupra colesterolului, acizii grași nesaturați, vitamina E, mineralele și fibrele din structura lor ajutând la ameliorarea profilului lipidic al sângelui. În plus nucile conțin fitosteroli și compuși fenolici, care sunt la fel de eficienți precum medicamentele anti-colesterol, explică medicul Mihaela Bilic, potrivit romaniatv.net.
Nucile sunt esențiale pentru prevenirea tulburărilor neurologice. Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante cu efect benefic asupra memoriei și concentrării. De asemenea, omega-3 contribuie la diminuarea riscului de boli neurodegenerative, cum este maladia Alzheimer.
Nucile sunt bogate în calorii, dar și în grăsimi „bune” și fibre, ceea ce asigură o senzație rapidă de sațietate. Este motivul pentru care nucile nu ne îngrașă. Cum nucile au 650 de calorii la 100 de grame, se recomandă să nu mâncăm mai mult de 15-20 de bucăți pe zi. „Un pumn de miez de nucă face minuni pentru sănătatea noastră”, a concluzionat medicul Mihaela Bilic.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.