Expres

Turismul, pacea, educația, dezbătute de experți internaționali, la Brașov

Turismul, pacea, educația, dezbătute de experți internaționali, la Brașov

Conferința internațională „Convergențe globale: Turism, Pace și Educație pentru o lume interconectată”, organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului de Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism, Federația Industriei Hoteliere din România și Asociația Smart City Brașov, a reunit la Brașov peste 140 de participanți din România, Israel și Austria, experți internaționali, academicieni, reprezentanți ai guvernului, ai mediului de afaceri și ai societății civile pentru a discuta despre rolul crucial al turismului în promovarea păcii și a educației globale.
Cea mai rapidă cale către pace este să cunoști alte culturi”, a declarat prof. univ. dr. Gustav Meiseles de la Universitatea din Haifa, care a prezentat o analiză critică asupra turismului ca factor de promovare a păcii pozitive, alături de alte personalități marcante din domeniu, precum Florian Van der Bellen, expert în promovarea destinațiilor turistice, care a împărtășit un studiu de caz relevant despre Kosovo, și conf. univ. dr. Adina Nicoleta Candrea de la Universitatea Transilvania din Brașov, care a oferit o perspectivă asupra indicatorilor internaționali ai păcii.
O temă centrală a conferinței a fost introducerea microcredențialelor privind calificările în domeniul turismului. Reprezentanți ai Ministerului Educației, CNDIPT, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Inspectoratelor Școlare din Bucuresti, Brașov și Bihor și ai mediului de afaceri au dezbătut modalitățile de implementare a acestor instrumente inovatoare, care pot contribui la creșterea competitivității sectorului turistic și la dezvoltarea profesională a celor implicați.
Conferința a subliniat și importanța competițiilor profesionale în promovarea păcii și a valorilor universale. A fost elogiată participarea României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills 2024 de la Lyon, secțiunea Recepționeri Hotel, iar mentorii și profesorii care au susținut această inițiativă au fost premiați pentru contribuția lor la promovarea imaginii țării noastre.
„«Conferința „Convergențe globale: Turism, Pace și Educație pentru o lume interconectată» s-a impus ca un eveniment de referință în peisajul academic și profesional românesc, demonstrând că turismul poate fi un puternic instrument de promovare a păcii, a înțelegerii interculturale și a dezvoltării durabile”, spun organizatorii.
Evenimentul este recunoscut de UNWTO – Organizația Mondială a Turismului ca parte a manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Turismului 2024 (https://www.unwto.org/world-tourism-day-2024) și programul Comisiei Europene „Pactul pentru competențe”, una dintre acțiunile emblematice ale Agendei europene pentru competențe.
Am avut plăcerea de a continua tradiția organizării conferinței dedicată promovării cooperării între profesori și specialiști în domeniul turismului, eveniment care a reunit peste 140 de participanți din România, Israel și Austria. Suntem încrezători că această conferință a reprezentat un pas important în consolidarea relațiilor dintre profesori și specialiști în turism și că va contribui la dezvoltarea unor programe educaționale de înaltă calitate, adaptate la cerințele actuale ale industriei. Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism, membru al inițiativei europene Pact for Skills, își reafirmă angajamentul de a promova educația pentru turism și de a facilita schimbul de bune practici la nivel internațional”, a declarat prof. Larisa Ile, președinta Asociației Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button