Delicte

Material lemnos confiscat în urma unor controale în trafic, în județul Brașov (video)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat, la sfârșitul acestei săptămâni, acțiuni de control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea și circulația materialelor lemnoase, pe raza județului Brașov.

Astfel, în data de 27 septembrie a.c., pe DN 11, în localitatea Lunca Câlnicului, a fost oprit pentru control un ansamblu de autovehicule care transporta material lemnos pentru o societate comercială din județul Neamț, cu punct de descărcare la o altă societate de profil din județul Brașov.

„În urma verificărilor efectuate prin intermediul platformei SUMAL 2.0, s-a constatat că transportul se desfășura în baza unui aviz de însoțire a materialului lemnos valabil, conform căruia vehiculul transporta 31,986 metri cubi de lemn rotund de rășinoase. Cu toate acestea, în urma măsurătorilor de specialitate realizate de personalul silvic abilitat, s-a descoperit că vehiculul transporta în realitate o cantitate suplimentară de 9,991 metri cubi de lemn rotund de rășinoase, peste cea înscrisă în avizul de însoțire”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Societatea comercială responsabilă a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile legislației în domeniu, cu o amendă în valoare de 6.000 de lei. Totodată, polițiștii au dispus confiscarea cantității suplimentare de lemn identificată, evaluată la suma de 1.860 de lei.
Acțiunile de acest tip vor continua și în perioada următoare, având ca scop combaterea tăierilor ilegale și a transportului ilicit de material lemnos, pentru a proteja patrimoniul forestier național, potrivit sursei citate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button