Expres

Fenomen natural rar la Peștera Valea Cetății din Râșnov

Fenomen natural rar la Peștera Valea Cetății din Râșnov. Este vorba de concrețiunile sferice din interior, potrivit cheile-rasnoavei.ro.

Aceste bile de calcar, create de natură în mii de ani, sunt adevărate bijuterii subterane. S-au format prin depunerea de calcar în jurul unui nucleu minuscul, poate o pietricică, până când a luat naștere o sferă perfectă.

Altfel, Peștera Valea Cetății are un sistem modern de iluminat cu LED-uri care pune în valoare frumusețea interiorului, fără să deranjeze liliecii.

În sala mare, formațiunile de calcar alb, stalactitele și sculpturile naturale în piatră creează un peisaj de basm. Acustica este perfectă, astfel că Filarmonica din Brașov organizează concerte în peștera din Râșnov fără amplificatoare sau sisteme de sunet.

Fenomen natural rar la Peștera Valea Cetății din Râșnov

Potrivit sursei citate, Peștera Valea Cetății a fost descoperită în 1949 și a devenit cunoscută drept „Zonă naturală protejată de interes național și internațional”. Este o peșteră relativ mică, dar cu o istorie interesantă și numeroase curiozități.

Unul dintre aspectele fascinante legate de această peșteră este faptul că a fost folosită în trecut ca adăpost pentru animale și, mai târziu, pentru oameni. Legenda spune că în vremuri străvechi, peștera ar fi fost un loc de refugiu pentru cavalerii teutoni, care ar fi folosit-o în perioada în care își construiau fortăreața. Mai târziu, se crede că peștera a fost utilizată și de către localnici ca adăpost în timpul invaziilor otomane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button