Expres

Furtuna Ashley bagă România în cod roșu / Dunărea ar putea inunda Autostrada Soarelui / Frig, vijelii și ploi torențiale

Furtuna Ashley bagă România în cod roșu.

Furtuna Ashley va străbate țara noastră de la vest la est, punctul maxim de intensitate fiind așteptat duminică seara, în special în București și în județele din sudul României. Tot în intervalul 30 septembrie – 1 octombrie este așteptată viitura de pe Dunăre, care ar fi mai intensă decât prognozaseră specialiștii noștri, previziunile fiind alarmante.

Furtuna Ashley bagă România în cod roșu

Elena Mateescu, directorul ANM, a dat detalii, la Realitatea Plus, cu privire la ce să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic: „Duminică, vom observa o răcire semnificativă la scara întregii țări, valorile maxime fiind de 15-22 de grade, o scădere cu mai mult de 10-15 grade în bună parte din țară. Răcirea vine la pachet și cu fenomene de instabilitate atmosferică în vest, nord-vest, parțial în centru, cu fenomene de instabilitate, ploi și vijelii. În noaptea de uminică spre luni anticipăm că va fi vârful furtunii în ceea ce privește cantitățile de precipitații. În special în Oltenia și Muntenia, cantitățile de apă vor atinge cumulat 80-100 l/mp. Aceste cantități pot genera creșteri semnificative ale debitelor râurilor din aceste regiuni”.

Apoi, cei de la Apele Române au tras un semnal de alarmă, subliniind că, în cazul unor debite de peste 15.000 de mc/secundă, digul de la Borcea va ceda, iar Autostrada Soarelui va fi inundată. Probleme asemănătoare sunt și în județele Teleorman, Giurgiu și Dolj.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
George
1 zi în urmă

Si, domnule “jurnalist”, unde este precizat in articol, sau in declaratia reprezentantului ANM, ceva legat de “cod rosu”?
Sunt sigur ca cei de la Cancan v-ar dori in echipa lor. Si titlu de clickbait, si greseli ortografice.

Back to top button