Expres

„Noaptea Cercetătorilor”, eveniment interactiv

„Noaptea Cercetătorilor”, eveniment interactiv

Vineri, 27 septembrie 2024, între orele 16:00 – 21:00, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, (pe strada Institutului nr. 10) organizăm Noaptea Cercetătorilor, un eveniment care își propune să aducă știința și tehnologia mai aproape de comunitate.

Studenții, cercetătorii și partenerii universității vă invită la jocuri, concursuri și prezentări ale activității de cercetare. Laboratoarele Institutului vor fi deschise pentru ca cei interesați să afle cum se folosesc diferitele echipamente în activitățile de cercetare, iar vizitatorii vor putea vedea roboți mobili, imprimante 3D, drone și alte echipamente de cercetare. Totodată, evenimentul este o ocazie de a interacționa cu experți din diferite domenii și de a înțelege mai bine impactul cercetării asupra vieții cotidiene.

În total vor fi amenajate aproximativ 50 de standuri, în principal ale centrelor de cercetare din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, la care se adaugă standuri ale partenerilor din mediul economic și ale asociațiilor, ONG-urilor și colegiilor din Brașov. Cu toții vor demonstra, prin aplicații inedite, că știința și cercetarea sunt piloni de bază în dezvoltarea societății.

Ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”, Inspectoratul de Poliție al județului Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brașov își vor etala tehnica de lucru și aparatura din dotare. De asemenea, vizitatorii vor putea testa și simulatorul de zbor al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. 

Participanții pot vizita mini-expoziția de animale rare în mărime naturală și pot vedea monoposturile construite chiar de studenții Universității Transilvania din Brașov și cu care aceștia au câștigat anul acesta mai multe competiții de profil din Europa.

Pentru a facilita accesul vizitatorilor, autobuzele RAT de pe linia 24 – Livada Poștei – Institut (stația Campus Genius) vor avea o frecvență mărită pe perioada desfășurării evenimentului” , au transmis organizatorii.

Intrarea la eveniment este gratuită. Detalii despre eveniment aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button