Expres

Se fac înscrieri pentru Programul Științescu Brașov

Se fac înscrieri pentru Programul Științescu Brașov

Organizaţiile şi grupurile locale de iniţiativă din judeţul Braşov care au idei de proiecte ce ajută copiii să îşi dezvolte pasiunea pentru ştiinţe se pot înscrie la o nouă ediţie a programului Ştiinţescu Braşov, a 7-a, care are un buget total de 74.000 de lei.
Scrisorile de intenţie pot fi depuse online până la data de 30 septembrie 2024. Cei intraţi în cea de-a doua etapă a preselecţiei vor putea depune aplicaţia online, urmând paşii din Ghidul aplicantului, disponibil pe site-ul dedicat: https: //brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/
Iniţiatorii programului anunţă că vor fi selectate 5-7 proiecte, cu un buget între 6.000 lei şi 12.000 lei per proiect.

Se caută proiecte creative, inovatoare, care facilitează înţelegerea unor fenomene simple cu care intrăm în contact în viaţa de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcţionează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne şi cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului. Datorită succesului şi a evoluţiei favorabile a proiectelor de robotică şi informatică din ediţiile anterioare, în cadrul acestei ediţii nu vor fi susţinute proiecte strict axate pe aceste domenii”, au transmis iniţiatorii.
Cele 6 ediţii Ştiinţescu Braşov au sprijinit 54 de proiecte STEAM, cu un buget total de peste 839.255 lei şi au oferit acces la educaţie alternativă pentru peste 13.000 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, programe de robotică, maşini de curse, dispozitive de studiu al fenomenelor naturale şi al proprietăţilor alimentelor, materiale didactice interactive, ateliere 3D print şi Embedded Development, arhitectură şi teatru, participări la târguri, conferinţe ştiinţifice şi competiţii naţionale şi internaţionale.
Programul Ştiinţescu Braşov este creat de Fundaţia Comunitară Braşov, alături de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi trei finanţatori locali.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button