Expres

A murit mecanicul care a condus primul tren de metrou din București

A murit mecanicul care a condus primul tren de metrou din București.

Viorel Păsărică, mecanicul care a condus primul tren de metrou din București, în cabină cu Octavian Udriște și fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Viorel Păsărică a condus trenul de metrou produs la Întreprinderea de Vagoane Arad (acum Astra Vagoane Călători) pe 19 decembrie 1979, între stațiile Timpuri Noi și Semănătoarea (acum Petrache Poenaru), potrivit clubferoviar.ro. Inaugurarea primului tronson de metrou din București avusese loc cu mai bine de o lună înainte, pe 16 noiembrie 1979, dar dictatorul nu a vrut atunci să coboare în subteran, preferând ca locuitorii Capitalei să-l testeze mai întâi.

„În noiembrie 1979 a plecat fără călători și pe urmă s-a dat drumul și cu călători, după 30 de zile de circulație până la Timpuri Noi. A fost un fel de probă, ca să vadă să nu se întâmple ceva. În 1979, am fost lângă cel care a condus, că era un domn, Mihai Țibuleac, care era mai în vârstă și se respecta asta acolo”, a povestit Viorel Păsărică pentru Gândul.

Tot Viorel Păsărică a fost cel care a condus primul tren de metrou la inaugurarea a ceea ce la vremea respectivă se numea Magistrala 4, racordul Nicolae Grigorescu-Anghel Saligny. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button