Expres

Helmut Duckadam, operație pe cord deschis

Helmut Duckadam, operație pe cord deschis

Helmut Duckadam, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua, a fost operat pe cord deschis la Spitalul Universitar din București, conform gsp.ro. ”Eroul de la Sevilla” avea probleme la aortă, cea mai mare arteră din organism.
Conform Antena 3, intervenția chirurgicală a decurs bine și Helmut Duckadam se află deja în salon, în recuperare. De-a lungul timpului fostul mare jucător, ajuns la 65 de ani, a suferit mai multe operații, majoritatea cauzate de problemele vasculare cu care se confruntă încă de când era în activitate.
Prima a avut loc chiar în 1986, după evoluția senzațională din finala câștigată la loviturile de departajare contra Barcelonei. Un cheag de sânge îi bloca circulația în braț, astfel că a fost operat la București, la Spitalul Militar. A doua intervenție la mână a avut loc 12 ani mai târziu, urmată de alte două, în 2009 și 2012.
În 2004, Helmut Duckadam a suportat prima operație la genunchiul stâng, din cauza acumulării de lichid. Un an mai târziu, aceeași intervenție are loc la cel drept.
Fostul mare portar a evoluat în 133 de meciuri pe prima scenă, are două prezențe la națională şi 11 în cupele europene. A câștigat un titlu de campion și o cupă a României (1985) şi Cupa Campionilor Europeni (1986). A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1986. S-a retras din fotbal la 27 de ani, din cauza problemelor vasculare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button