Expres

Pentru ce a dat Poliția Locală Brașov amenzi de peste 262.000 de lei în perioada 1-15 septembrie

Pentru ce a dat Poliția Locală Brașov amenzi de peste 262.000 de lei în perioada 1-15 septembrie.

În perioada 1-15 septembrie 2024, polițiștii locali cu atribuții pe linie de ordine publică și circulație rutieră au aplicat 581 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 262.637 lei și 836 de puncte penalizare. De asemenea, cei din cadrul Dispeceratului Poliției Locale Brașov au înregistrat și înaintat spre soluționare 554 sesizări telefonice, cetățenii semnalând, în cazul a 87% din acestea, autovehicule oprite/staționate/parcate neregulamentar și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În perioada de referință, urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește oprirea/staționarea/parcarea pe raza Municipiului Brașov, eliberarea și folosirea permiselor de liberă trecere, utilizarea temporară a locurilor publice aparținând domeniului public aparținând UAT Municipiul Brașov, încălcarea actelor normative referitoare la normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, desfășurarea activităților comerciale din piețe ori alte locuri publice, etc.

Pentru ce a dat Poliția Locală Brașov amenzi de peste 262.000 de lei în perioada 1-15 septembrie

Pentru faptele constatate de comercializare de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 13 sancțiuni în cuantum de 9.500 lei, confiscând peste 30 kg de produse agroalimentare și 11 articole de îngrijire personală și încălțăminte.

Peste 60% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice.

Pentru ce a dat Poliția Locală Brașov amenzi de peste 262.000 de lei în perioada 1-15 septembrie

Totodată, polițiștii locali au dispus ridicarea a 149 autovehicule care se aflau staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, blocau circulația pe trotuare, obturau vizibilitatea în intersecții și împiedicau buna desfășurare a traficului rutier pe benzile de circulație. Întrucât un număr de 35 conducători auto au revenit la vehicule anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestora de către operatorul contractat de municipalitate pentru asigurarea serviciul respectiv, aceștia au fost sancționați doar cu puncte amendă și puncte penalizare, fără a mai plăti taxele de ridicare, transport și depozitare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button