Sănătate

OMS: Variola maimuței nu este noul COVID

OMS: Variola maimuței nu este noul COVID

Boala infecțioasă mpox, cunoscută anterior sub denumirea „variola maimuţei”, indiferent dacă este vorba de tulpina nouă sau cea veche, nu este noul COVID, întrucât autorităţile ştiu cum să-i controleze răspândirea, a declarat marți un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters, transmite Agerpres.

Putem şi trebuie să combatem mpox împreună”, a spus Hans Kluge, director regional al OMS Europa, într-o conferință de presă. „Aşadar, vom alege să punem sistemele existente să controleze şi să elimine mpox la nivel global? Sau vom intra din nou într-un alt ciclu de panică şi neglijare? Modul în care răspundem acum şi în anii care urmează se va dovedi un test critic pentru Europa şi omenire”, a adăugat el.

Mpox, o infecţie virală care cauzează leziuni cu puroi şi simptome asemănătoare gripei, are de obicei forme uşoare, dar poate fi şi letală.

Hans Kluge a spus că atenţia asupra noii variante clada I oferă o şansă Europei de a se reconcentra asupra variantei clada II şi de a oferi o mai bună asistenţă sanitară publică şi supraveghere.

Circa 100 de noi cazuri de infectare cu tulpina mpox din clada II sunt raportate în regiunea Europei în fiecare lună, a adăugat Kluge.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button