Economic

Tranzacție de miliarde! Grupul Mars va prelua o renumită companie care produce chipsuri

Tranzacție de miliarde!

Grupul Mars va cumpăra Kellanova, compania care produce chipsurile Pringles. Tranzacția este estimată la 36 de miliarde de dolari. Mars va achiziţiona Kellanova pentru 35,9 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare preluare din 2024, reunind prin această tranzacţie unele dintre cele mai mari mărci de dulciuri şi snackuri din SUA, au anunţat cele două companii.


Mars, care este și proprietarul M&M, printre alte mărci, achiziţionează Kellogg pentru 83,50 dolari pe acţiune, potrivit comunicatului de presă. Adăugarea Kellanova, care s-a separat de compania-mamă în 2023, va aduce mărci importante precum Pringles şi Cheez-Its la unitatea de gustări a Mars.


„Kellanova a fost într-o călătorie de transformare pentru a deveni cea mai bună companie de gustări din lume, iar această oportunitate de a ne alătura Mars ne permite să accelerăm realizarea întregului nostru potenţial şi a viziunii noastre”, a declarat Steve Cahillane, preşedinte şi CEO al Kellanova.


Mişcarea vine după ce Kellogg şi-a separat afacerile anul trecut, segmentul de cereale fiind tranzacţionat sub indicativul WK Kellogg Co, iar restul mărcilor de gustări şi pe bază de plante sub numele de Kellanova. Vânzările nete ale Kellanova au depăşit 13 miliarde de dolari în 2023. Tranzacţia ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2025, potrivit comunicatului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
1 luna în urmă

Ati vazut,ma ? Ce va spuneam eu ? Cand Sly zicea in Tulsa “cash is king”,stia ce vorbea.

Back to top button