Sport

Paris 2024. Luptătoarea Cătălina Axente, accidentare gravă

Paris 2024. Luptătoarea Cătălina Axente, accidentare gravă

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost transportată la spital sâmbătă, după o accidentare în timpul meciului cu americanca Kennedy Alexis Blade, la categoria 76 kg.

În repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, 76 kg, Cătălina Axente a suferit o accidentare gravă în zona cervicală. Ea a fost aruncată pe spate de Kennedy Alexis Blades (SUA) și a rămas nemişcată pe saltea, având nevoie de îngrijiri medicale.

Medicii au urcat de urgenţă pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Ulterior, ea a fost scoasă cu targa și transportată la spital.

Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele… Mergem la spital”, a declarat medicul Dan Tănase, potrivit News.ro.

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte s-a declarat optimist după această accidentare incredibilă.
În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile”.

Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”, a mai declarat Răzvan Pîrcălabu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button