Timp liber

Festival național de folk, în aer liber, la Brașov

Festival național de folk, în aer liber, la Brașov

Brașovul devine timp de trei zile capitala folkului românesc. În perioada 9-11 august 2024 va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Folk „Victor Socaciu“.”

Artiști renumiți ai muzicii folk românești vor urca pe scenele din Piața Sfatului și de la Cetățuie, dintre care amintim nume precum Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Laurențiu Cazan, Adrian Ivanițchi sau Cristian Buică. La ambele scene intrarea publicului este liberă.

„Dacă ar fi să mă mai nasc o dată cred că tot aici aş vrea să mi se întâmple şi asta din multe, foarte multe motive. M-am format, educat sub aceste stele, gândesc în limba română, mă bucur şi plâng cu lacrimile părinţilor mei, aşa că nu pot să-mi închipui viaţa în alte dimensiuni sufleteşti şi spirituale”, spunea Victor Socaciu despre Brașov în 2019.
Festivalul îl omagiază pe artistul brașovean, unul din cei mai importanți folkiști ai ultimelor decenii; ediția inaugurală, care a avut loc în 27-28 iunie 2023 și a fost găzduită de Centrul Cultural Reduta, a atras peste 700 de iubitori de folk.
Anul acesta, organizatorul – Centrul Cultural Apollonia – a prelungit programul cu o zi și mizează pe câteva mii de spectatori la ambele scene.

Festival național de folk – programul complet

9 august

16:00 Nicu Zota Cetățuie
18:00 Trupa Arhaic Cetățuie
20:00 Adrian Ivanițchi Cetățuie

10 august

16:00 Majay Gyozö Cetățuie
17:00 Sorina Bloj Piața Sfatului
18:00 Mircea Vintilă Cetățuie
19:00 Cătălin Stepa Piața Sfatului
20:00 Grup Vocelis Cetățuie
21:00 Vasile Șeicaru Piața Sfatului

11 august

16:00 Daniel Făt Cetățuie
17:00 Cristian Buică Piața Sfatului
18:00 Angela Mariașiu Cetățuie
19:00 Florin Săsărman Piața Sfatului
20:00 Laurențiu Cazan Cetățuie
21:00 Ducu Bertzi Piața Sfatului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button