Expres

Spotify va oferi un nou abonament / Prețuri accesibile în România

Spotify va oferi un nou abonament / Prețuri accesibile în România

Deși planul tarifar Spotify HiFi a fost anunțat de câțiva ani, compania suedeză începe acum să vorbească în mod oficial despre el. CEO-ul Daniel Ek a declarat că noul abonament este în stadiu incipient de dezvoltare, dar va satisface cererea clienților pentru redare la calitate mai înaltă. Astfel, Spotify va putea concura mai bine în piața de streaming cu TIDAL și Apple Music, care oferă deja redare lossless.

Planul HiFi, semnificativ mai scump

Informațiile au fost dezvăluite în raportul trimestrial Spotify pentru investitori, unde Ek a anunțat mai multe rezultate recente ale companiei. Spotify are acum 246 de milioane de abonați, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. În T2 2024, au fost adăugați 7 milioane de abonați noi, cu 1 milion peste proiecțiile inițiale. Aceste rezultate au dus la o creștere de 14% a prețului acțiunilor companiei. Aceste rezultate pozitive sunt datorate în parte introducerii unui nou abonament fără reclame, dar fără acces la zona de Audiobooks, în anumite regiuni. Astfel, mulți utilizatori ai versiunii gratuite au trecut la abonamente plătite pentru a scăpa de reclame la un preț mai accesibil.

Celelalte abonamente, care includ și audiobooks, s-au scumpit odată cu lansarea acestui plan.
Noul plan cu redare HiFi va fi semnificativ mai scump decât planurile tarifare de top actuale. Daniel Ek estimează că prețul va crește cu aproximativ 5 dolari față de un abonament Premium, ducând prețul undeva în zona de 17-18 dolari americani pe lună.

În România, prețurile pentru Spotify sunt mult mai accesibile. Abonamentul Premium Student costă doar 13 lei pe lună, Premium Individual costă 24 lei pe lună, Premium Duo (pentru două persoane) costă 31 lei pe lună, iar Premium Family (pentru 6 conturi) costă 38 de lei pe lună. Astfel, chiar și cel mai scump plan din România este mai ieftin decât abonamentul „mai ieftin”, fără audiobooks, din America.

Un plan cu redare HiFi ar putea reprezenta o creștere semnificativă în preț chiar și în România, fiind necesară o lățime de bandă mai mare pentru redarea de muzică la o calitate superioară. Totuși, rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii români la această nouă ofertă și dacă vor fi dispuși să plătească suplimentar pentru calitatea audio îmbunătățită.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button