Expres

Platforma X a lui Elon Musk riscă amenzi uriașe

Platforma X a lui Elon Musk riscă amenzi uriașe
Comisia Europeană a acuzat vineri platforma de socializare X (fostă Twitter), deținută de Elon Musk, de practici înşelătoare din cauza bifei albastre cu abonament, precum și de încălcarea regulilor privind conţinutul digital, riscând să primească amenzi uriaşe, transmite CNBC, citată de News.ro.
Comisia a început o investigaţie anul trecut pentru a evalua dacă X încalcă legea serviciilor digitale (Digital Services Act – DSA) – un regulament amplu care cere companiilor Big Tech să controleze mai bine conţinutul de pe platformele lor.

În concluziile preliminare ale investigaţiei, publicate vineri, UE arată că X a încălcat regulile privind practicile, transparenţa publicităţii şi accesul la date pentru cercetători. Utilizarea de către X a bifei albastre pentru conturile verificate nu corespunde practicilor din industrie, a spus Comisia Europeană, deoarece oricine se poate abona şi obţine un statut verificat. Acesta a adăugat că există dovezi ale „actorilor rău intenţionaţi motivaţi” care abuzează de statutul verificat pentru a înşela utilizatorii.
Comisia a acuzat, de asemenea, X că a introdus caracteristici de design şi bariere care împiedică transparenţa publicităţii şi a spus că nu permite cercetătorilor să acceseze datele sale publice, aşa cum este cerut de DSA.

În opinia noastră, X nu respectă DSA în domenii-cheie de transparenţă, prin utilizarea modelelor întunecate şi astfel inducerea în eroare a utilizatorilor, prin eşecul de a furniza un depozit de anunţuri adecvat şi prin blocarea accesului la date pentru cercetători”, a declarat şefa antitrust a Uniunii Europene, Margrethe Vestager.
Într-o postare pe X, Musk a susţinut că companiei sale i s-a oferit „un acord secret ilegal” de către comisie, care i-ar fi permis să evite o amendă „dacă am fi cenzurat în linişte exprimarea”.

„Celelalte platforme au acceptat această înţelegere. X nu a făcut-o”, a scris Musk, fără a furniza dovezi. Dacă opiniile comisiei sunt confirmate, X s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale globale.

X are acum dreptul la apărare – dar dacă opinia noastră va fi confirmată, vom impune amenzi şi vom avea nevoie de schimbări semnificative”, a declarat şeful industriei UE, Thierry Breton, într-o postare pe X.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
3 luni în urmă

Gunoaiele UE nu suportă să existe libera exprimare, cenzura full in genul FB și alte unelte ale manipulării cum e Digi și ProTV

Ron
Răspunde la  Ron
3 luni în urmă

Sclavii propagandei, fraierii Europei dau dislike -))
Nu au argument dar așa e corect politic.Cu boltă, tovarăși,cu bolta…….-)))))

Barbu Gh.
Răspunde la  Ron
3 luni în urmă

Cred că știi că nu toți vor fi de acord cu tine. Spre exemplu, devianții propagandiști ai restricțiilor, injectării, cei cu.slava în suflet, cum e trollul alcoolic vilighei.

Barbu Gh.
3 luni în urmă

Lichelele progresiste deviante ca ursuleasa, omacroul, șolțul, ruute… nu suportă ca o rețea așa mare să nu cenzureze. Să nu le asculte comenzile lor îndreptate asupra firii umane, naturii ..

Ron
Răspunde la  Barbu Gh.
3 luni în urmă

Tocmai,pt ei este dedicata “cu boltă”, pentru “valorile” UE. Pur și simplu lumea nu se documentează,nu citește prospecte înainte să facă un tratament,lumea nu cunoaște istorie ca să vadă cine sunt de fapt dușmanii,un guvern ticălos va vrea întotdeauna un… Citeşte mai mult »

Back to top button