Expres

Atenție la cafeaua cumpărată de la magazin / Plină de E-uri

Atenție la cafeaua cumpărată de la magazin.

InfoCons a realizat un studiu privind cafeaua gata preparată aflată la comercializare. 42 de produse de la 9 producători, printre care Starbucks și Nestle, au intrat în atenția specialiștilor.

Astfel, s-a constatat că la 92,85% din produsele analizate laptele este ingredient principal. Atenție, doar 4,76% dintre produsele studiate au cafeaua ca prim ingredient, iar doar 2,38% utilizează apa.

Atenție la cafeaua cumpărată de la magazin

Laptele din cafea variază și în funcție de conținutul de grăsime. Din produsele care specifică acest detaliu, 33,33% au doar 1% grăsime. Chiar dacă produsele cu un conținut mai scăzut de grăsime pot părea o alegere mai sănătoasă, este important de verificat și alți aditivi prezenți în aceste băuturi. Totodată, 6,6% din produsele analizate conțin 3,3% grăsime, potrivit Monitorul de Cluj.

Conform analizei, 85% din produsele verificate conțin cel puțin un aditiv alimentar (E-uri).

– 4.76 % dintre produsele studiate au în compoziție 5 E-uri (aditivi alimentari)
– 7.14 % din produse au în compoziție 4 E-uri (aditivi alimentari) 
– 21.42 % din produse au în compoziție 3 E-uri (aditivi alimentari) 
– 30.95 % din produse au în compoziție 2 E-uri (aditivi alimentari)
– 28.57 % din produse au în compoziție 1 E (aditiv alimentari) 
– 7.14 % din produse nu au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)

De asemenea, cantitatea de zaharuri din aceste produse variază între 3,5g și 11,5g per 100g de produs. Consumul excesiv de zaharuri în combinație cu consumul de grăsimi poate duce la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul și afecțiuni dentare. De asemenea, valoarea energetică a acestor băuturi variază între 31 kcal și 79 kcal, ceea ce poate contribui la aportul zilnic de calorii fără a oferi sațietate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
2 luni în urmă

Calitate pt Europa de Est, mulțumim guvernanților că stau capră la străini.

vax populi
Răspunde la  Ron
2 luni în urmă

Stai linistit #ron.Iti dau o veste buna.Prima si… ultima mea cafea Starbucks mi-am luat-o in Melbourne.Si daca-mi spalam sosetele in Hobsons Bay si cred ca nu ar fi fost asa spalatura.Eu am luat-o pentru WiFi free.Ce-ai zis ? Cum a… Citeşte mai mult »

Ron
Răspunde la  vax populi
2 luni în urmă

Atunci,ce sa mai zic.Oricum afirmația cu , capră la străini e valabilă pt toți cei după 90 care put a corupție și prostie iar lumea ii votează.

Back to top button