Expres

Polițiștii rutieri brașoveni au desfășurat razii de amploare în minivacanța de Rusalii

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat acțiuni complexe în mai multe localități din județ, în perioada 17 – 24 iunie, pentru menținerea unui mediu de siguranță adecvat, potrivit unui comunicat remis astăzi. Agenții rutieri au avut în vizor depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și identificarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


„În cadrul eforturilor de consolidare a siguranței rutiere, polițiștii au desfășurat activități pentru identificarea și sancționarea abaterilor de la normele legale. De asemenea, în contextul în care șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise reprezintă un pericol major pentru siguranța, s-a acordat o atenție deosebită depistării acestora. Astfel, rezultatele celor 7 zile de activități complexe s-au concretizat în testarea unui număr de aproximativ 6.950 de conducători auto, dintre care 94 au fost testați pozitiv pentru consumul de alcool și 7 pentru consumul de substanțe psihoactive.


În urma activităților au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, iar pentru infracțiunile constatate, polițiștii au deschis 26 de dosare penale, în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive».


De asemenea, la data de 24 iunie a.c., polițiștii rutieri brașoveni au desfășurat și o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării regimului de viteză, activități în urma cărora au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute, în vederea suspendării 4 permise de conducere”
, a informat IPJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button