Sport

David Popovici – record mondial! De ce nu va fi omologat / Update. România, locul 5

David Popovici – record mondial. Performanța, senzațională, a fost obținută astăzi în calificările pentru finala ștafetei de 4 x 100 metri liber de la Campionatele Europene de natație organizate la Belgrad.

În ultimul schimb pentru România, David Popovici a înotat fabulos, fiind cronometrat în 46,66 secunde. Timpul este un record mondial. Acesta ar fi fost omologat într-o probă de ștafetă doar dacă autorul ar fi fost în primul schimb.

David Popovici – record mondial

Așa, David Popovici rămâne cu bucuria calificării României în finala întrecerii de 4 x 100 de metri liber, cu al treilea timp (3.14.20), după echipele Serbiei și Croației. Pentru „tricolori” au mai concurat: Patrick-Sebastian Dinu (49,05), Alexandru-Richard Szilagyi (49,63) și Mihai Gerfely (49,86).

Recordul mondial omologat pentru proba de 100 de metri liber îi aparține, în continuare, lui Pan Zhale (46,80).

David Popovici a cucerit aseară titlul de campion european în cursa de 100 de metri liber – Detalii, AICI.

Update. România a terminat pe locul 5 finala cursei de 4 x 100 de metri liber de la Campionatele Europene de natație desfășurate la Belgrad, cu un timp de 3.14,02, un timp cu peste o secundă mai bun decât în serii. Aurul a fost câștigat de ștafeta Serbiei (3.12,90), argintul i-a revenit Poloniei (3.13,25), iar bronzul Greciei (3.13,73).

David Popovici va avea ocazia vineri seară să-și îmbogățească palmaresul cu un nou titlu european, el fiind mare favorit la aur în proba de 200 metri liber. Finala va începe la ora 19.36.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button