Economic

Ce castel din România vrea să cumpere Ion Țiriac / Pune „la bătaie” peste un milion de euro

Ce castel din România vrea să cumpere Ion Țiriac.

Omul de afaceri născut în Brașov acum 85 de ani are în intenție să achiziționeze un domeniu de 80 de hectare, care cuprinde și un castel fabulos din România.

Ce castel din România vrea să cumpere Ion Țiriac

Este vorba despre castelul din Căpâlnaș, care i-a aparținut familiei Mocioni și care e amplasat la doar 5 kilometri distanță de reședința Regelui Mihai de la Săvârșin. Potrivit glsa.ro, proprietatea din județul Arad, situată la 90 de kilometri distanță de municipiul cu același nume, a fost scoasă la vânzare de proprietari pentru un preț de 1.100.000 de euro.

Castelul este clasificat ca monument istoric de clasa A, de valoare națională și universală. Orice schimbare în destinația sa trebuie aprobată de direcțiile de specialitate ale Ministerului Culturii, iar clădirea poate fi transformată doar în casă de locuit, hotel, spațiu cultural, centru de expoziții sau muzeu, cu condiția păstrării arhitecturii și a elementelor cu valoare istorică.

Ce castel din România vrea să cumpere Ion Țiriac

În prezent, castelul găzduiește bolnavii din Căpâlnaș, care se bucură de privilegiul de a locui într-un astfel de loc încărcat de istorie și povești nobiliare, potrivit sursei citate.

Lângă castel este și un parc dendrologic, cu specii rare, și acesta atrăgându-i atenția lui Ion Țiriac.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Citește mai mult – Sursa Google News […]

jonelul
3 luni în urmă

Mi-e scarba cand vad poza acestui sarlatan international cu pretentii de mare tenismen !

Back to top button