Expres

Animalele unui fermier brașovean au murit în chinuri

Animalele unui fermier brașovean au murit în chinuri

Opt vaci, un taur și doi viței au murit în chinuri, cel mai probabil după ce au mâncat ceva otrăvit lângă gardul unei ferme din Viștea de Sus.

Proprietarii au făcut plângere la poliție și se tem că cineva a pus gând rău animalelor, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni un lan de porumb le-a fost incendiat, potrivit informațiilor Știrile ProTv.

În curtea fermierului au rămas doar câțiva viței, care își chemă în zadar mamele.

Am venit dimineața să le dăm drumul și le-am găsit moarte, aliniate pe lângă gardul de către munte. Opt vaci și taurul. Otrăvite în mod precis, de asta garantez eu, că doar cu vite am crescut. Bănuieli am avea dar pănâ o să se termine cercetările nu putem să acuzăm pe nimeni, au mai fost niște conflicte cu un vecin. Am mai avut niște probleme cu o cultură de cartofi, asta e un dosar în lucru și mai multe dar nu s-au soluționat încă”, a spus Vasile Bălaș, fermier. Acesta bănuiește că animalele au gustat o otravă foarte puternică, lăsată intenționat acolo.

Oamenii au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, care și-a trimis inspectorii la fața locului, să ia probe pentru analize.

Constantin Puiu, director DSVSA Brașov, a precizat pentru postul de televiziune că:

„La primele informații și în urma autopsierii făcute s-ar bănui o intoxicație cu azot. Pentru o intoxicație care duce la deces trebuie ingerată o cantitate destul de mare”.

Familia Bălaș crește animale de peste 20 de ani și a depus o plângere la poliția din localitate. Pierderea este de peste 50.000 de euro, spun păgubiții.

Foto captura video


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button