Nutriționista Mihaela Bilic, recomandări pentru alegerea cărnii de mici
Dat fiind faptul că intrăm în weekend, dar și că se apropie minivacanța de 1 Mai și de Paște, nutriționista Mihaela Bilic a precizat la ce trebuie să fim atenți când alegem carnea de mici.
„Din acest weekend până la Paște ne așteaptă pregătiri, cumpărături, grătare și multă mâncare. Vă invit să facem împreună planuri de meniu, vreau să știu unde și cum o să petreceți aceste sărbătoril (…). Eu mi-am făcut deja MICI provizii (n.r. joc de cuvinte).
Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent.
Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică «se topesc», nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!“, a precizat nutriționista.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.