Cum și-a schimbat stilul de viață Lili Sandu, după ce a fost diagnosticată cu premenopauză, la 29 de ani
Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză și sindromul ovarelor micropolichistice, atunci când avea 29 de ani.
Ea se afla în SUA când a primit diagnosticul și a început o dietă vegană, la îndemnul unui medic din America. Prezentatoarea TV a reușit să amelioreze dereglările horomonale.
„Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta, era destul de dur, la 29 de ani, că intrasem într-o premenopauză și că aveam sindromul ovarelor micropolichistice. Bucuria și norocul meu a fost că am întâlnit în America un doctor naturopat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să urmez o dietă strict vegană.
Trebuia să dau un restart organismului. Asta se întâmplă când există o problemă hormonală la femei. Trebuie să dai un restart ca să poți să pleci de undeva. Dacă n-ai disciplină nu aduci organismul la un nivel optim. Nu merge doar trei zile, pur și simplu trebuie să o iei de la zero. Au fost niște suplimente, niște super-alimente, ashwagandha, pudra de maca, lăptișorul de matcă, niște tonice care ajută organismul.
La noi, femeile, totul pornește de la hormoni și din intestin. Când vezi o femeie care arată bine și că nu-și arată vârsta înseamnă că stă bine cu probioticele și cu hormonii. Dacă ei sunt echilibrați totul funcționează bine în organism. M-am întors în România și deja organismul știa cam de ce nutrienți are nevoie'”, a spus prezentatoarea tv, pentru unica.ro.
„Mănânc avocado, multe grăsimi naturale. Mi s-a stabilizat organismul, analizele îmi spun lucrul ăsta. Când văd că o iau la vale analizele, încep să-mi ajustez un pic dieta. Cred că trebuie să existe echilibru și în dietă și în viață. Există o perioadă în care, dacă sunt probleme de sănătate, trebuie să ne reechilibrăm. După care putem să mai avem scăpări.
Îmi place să trăiesc faptul că înaintez în vârstă, nu ascund asta. În primul rând contează nutriția. Pentru orice femeie recomand dozările hormonale măcar o dată pe an. Să vedem cum stăm cu estrogenul, cu testosteronul, care ajută chiar dacă e bun pentru bărbați. Este foarte bun și pentru femei. Și doi, intoleranțele alimentare. Astea creează inflamație în corp, creează inflamație în intestin și se vede”, a adăugat ea, potrivit sursei citate mai sus.
Lili Sandu a devenit mamă pentru prima oară în 2020, la 41 de ani, când l-a adus pe lume pe fiul ei și al lui Silviu Țolu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.