Expres

Continuă greva la ITM Brașov

Continuă greva la ITM Brașov

Așa cum am anunțat (detalii aici), pentru că revendicările lor nu şi-au găsit o soluţionare în urma grevei de avertisment de săptămâna trecută, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, membri ai organizațiilor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), au declanşat greva generală. Salariaţii din ITM Brașov spun că și angajații neafiliați în sindicate au declarat greva generală „pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă”. Totuși, doar în anumite compartimente ale instituției activitatea este blocată total.
„Dorim eliminarea inechităţilor salariale, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare în vigoare încă din 2017, respectiv să se aplice principiul la muncă egală salariu egal. Cerem să se stabilească o salarizare în funcţie de complexitatea, de activitatea noastră care are un grad ridicat de risc. Trebuie să stabilim odată că suprapopularea în instituţiile administraţiei publice este un mit. Din contră, suntem subdimensionaţi. Noi, în 2005-2006, eram în jur de 160 de salariaţi, iar acum am mai rămas 45, în condiţiile în care activitatea a crescut, noi legi au fost adoptate şi noi competenţe date ITM-urilor. Totodată, sunt şi angajatori mai mulţi de care trebuie să ne ocupăm”, a declarat Angelo Gudruman, membru al sindicatului din ITM Brașov.
Acțiunea revendicativă, care va continua și astăzi, se desfășoară în mai multe inspectorate teritoriale de muncă din țară. „Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. (…) Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, se arată într-un comunicat al FSMM.
Greviștii susţin că, în cazul în care problemele semnalate la nivel naţional nu vor fi rezolvate, alături de celelalte trei instituţii din teritoriu din subordinea Ministerului Muncii – AJPIS-uri, AJOFM-uri şi Casele de Pensii – vor „bloca toată activitatea din minister”.
Pe de altă parte, deși protestează, întrerupând lucrul zilnic pentru 1-2 ore, angajații Casei Județene de Pensii (CJP) Brașov nu fac parte din aceeași organizație sindicală.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button