Gastronomie

Rețeta pentru friptura de Brașov / Simplă și delicioasă – pentru masa de Crăciun ori de Revelion

Rețeta pentru friptura de Brașov.

Braşovenii ştiu să facă o friptură delicioasă. Uite cum s-o prepari şi tu, la tine acasă, potrivit Unica.

  • Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gătire: 20 min

Ai nevoie de 8 cartofi, dar și de:

  • 2 linguri ulei
  •  cimbru uscat
  •  sare şi piper
  •  200 ml supă din concentrat
  •  5 căţei de usturoi
  •  1 ceapă
  •  1/2 kg pulpă de porc
  •  ulei pentru prăjit.

Rețeta pentru friptura de Brașov

Iată modul de preparare și pașii de urmat:

1. Ceapa tăiată peștișori, usturoiul feliuţe și carnea fâșii – se pun la călit în două linguri de ulei, cu sare și piper.

2. După ce carnea și-a schimbat culoarea, se pune supa din concentrat, se acoperă și se lasă la foc mediu timp de 15 minute, scuturând tigaia.

3. Cât timp fierbe carnea, se pun cartofii la prăjit.

4. Se verifică dacă s-a înmuiat carnea, se scoate capacul și se pun cartofii. Se mai lasă un minut, după care se oprește focul.

Poftă bună!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button