Gastronomie

Piftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor de sărbătorile iernii / Rețeta Sandei Marin

Piftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor | MyTex.roPiftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor de sărbătorile iernii.

Se poate pregăti din carne de pui, carne de porc sau pește, în funcție de preferințele fiecăruia.

Din bogata listă de reţete din celebra Carte de Bucate a Sandei Marin, vă prezentăm modul de preparare și secretul piftiei de porc.

Piftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor de sărbătorile iernii

Astfel, avem următoarele ingrediente:

 1 kg picioare de porc,

 o jumătate căpățână de porc,

 3 l de apă,

1 căpăţână mică de usturoi sare.

Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc, dar şi din picioare de viţel, mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic şi se ia spuma din când în când.

Se sărează. Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată punând câteva picături pe o farfurioară.

Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. Dacă nu, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se pune puţin usturoi pisat în zeamă înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă.

Înainte de a fi servite, piftiile se pot răsturna, ştergând înainte fundul farfuriilor cu un şervet muiat în apă fierbinte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button