Economic

CJ Brașov – acționar la Liniile Aeriene Române / Ce a spus Șerban Todorică

CJ Brașov – acționar la Liniile Aeriene Române.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a propus, așa cum am mai relatat, înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni, cu participarea consiliilor judeţene care au în operare aeroporturi, numele rezervat pentru această nouă companie fiind: Liniile Aeriene Române (LAR).

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat a doua reuniune dedicată lansării proiectului privind conectivitatea aeriană interurbană pe teritoriul României.

CJ Brașov – acționar la Liniile Aeriene Române

„În cadrul acestei întâlniri, a fost prezentat un studiu complex care a avut ca temă centrală lipsa de conectivitate între oraşele României, cauzată de infrastructura terestră şi feroviară precară, pe care România o are la ora actuală, precum şi soluţiile identificate pentru demararea acestui nou proiect din domeniul aeronautic. Astfel, a fost avansat termenul de 1 Decembrie 2023 pentru înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni, cu participarea consiliilor judeţene care au în operare aeroporturi, numele rezervat pentru această nouă companie fiind: Liniile Aeriene Române (LAR)”, a informat CCIR.

„În momentul de faţă, dacă cineva îşi doreşte să ajungă pe calea aerului de la Constanţa la Timişoara, va trebui să facă o escală la Roma sau Milano, deoarece nu există o cursă directă între cele două oraşe ale României. Vorbim practic de o mare pierdere de timp şi de bani. Noul operator aerian propus de CCIR va opera cu un număr semnificativ de aeronave de mică capacitate între cele mai importante oraşe ale ţării. Pentru oamenii de afaceri şi nu numai, acest lucru va însemna că, în cursul unei singure zile, se pot deplasa pe teritoriul României între oraşe situate la sute de kilometri distanţă unul de celălalt, economia de bani şi de timp fiind evidentă”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban, potrivit economedia.ro.

Pe acest subiect a vorbit și Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov: „De acest nou proiect vor beneficia nu numai oamenii de afaceri. Există doctori chirurgi de exemplu, specializaţi în diferite domenii, care au nevoie să se deplaseze dintr-un oraş în altul pentru anumite proceduri medicale speciale. De asemenea, pot exista cazuri de urgenţe medicale care pot fi rezolvate mai bine în diferite oraşe ale României. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim şi la turism, o astfel de companie putând da un impuls serios acestui domeniu economic”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button