Politic

Primarul Coliban – acuzat de PNL pe tema FC Brașov: „Ori e incompetență, ori sifonare”

Primarul Coliban – acuzat de PNL pe tema FC Brașov.

Astăzi, în plenul Consiliului Local, viceprimarul liberal Sebastian Rusu a citit o scrisoare deschisă a grupului PNL la adresa primarului Allen Coliban.

Primarul Coliban – acuzat de PNL pe tema FC Brașov

„Cea mai scumpă retrogradare: ori e incompetență, ori sifonare!

Un nou început în fotbalul brașovean nu se poate face în absența unor răspunsuri publice pe care primarul Coliban trebuie să le dea.

Domnule primar, în urma dezastrului lăsat în urmă de oamenii girați de dumneavostră și a eșecului monumental al pierderii licenței pentru Liga 2, ați propus «strângerea rândurilor» fotbalului brașovean prin «unificarea» FC Brașov cu SR Brașov.

Brașovenii merită să se bucure de sport de performanță și de sport de calitate, dar, în același timp, merită ca banii lor să fie nu fie risipiți, printr-o cheltuire nejudicioasă, dar și prin lipsa unor proceduri și mecanisme care să împiedice acest lucru.

De aceea, în numele consilierilor locali PNL, vă aduc la cunoștință că, înainte de a începe orice discuție legată de noul proiect de fotbal al administrației dumneavoastră, este imperios necesar să avem răspunsuri clare, concrete și precise la o serie de teme, importante atât pentru cetățenii Brașovului, cât și pentru tot ceea ce trebuie să însemne administrația publică. 

În lipsa acestor răspunsuri, nu putem discuta nici un viitor proiect, deoarece acest lucru ar însemna, ca, apriori, să girăm cheltuirea banilor publici fără să avem garanția că greșelile făcute fie în mod deliberat, fie ca o reflecție a unei uriașe incapacități profesionale, să nu se mai repete.

În perioada 2021-2023, banii alocați din taxele și impozitele brașovenilor pentru FC Brașov au atins suma de 3,5 milioane euro. O suma foarte mare, cu care se puteau face: 

–       450 terenuri de terenuri multisport în cartiere

–      210 terenuri de baschet în cartiere

–        3 grădinițe pentru 270 de copii

–        2 creșe pentru 150 de copii cu vârste de 0-3 ani

–      16 piste de biciclete.

În locul acestor elemente de infrastructură, atât de necesare pentru calitatea vieții lor, brașovenii au primit o retrogradare în Liga 3 (FC Brașov nici nu a fost înscrisă în campionat, rămânând doar cu Centrul de copii și juniori – n.r.). « Repetarea unei greșeli nu mai este o greșeală, ci este o decizie», spune un adagiu. Administrația liberală nu dorește să fie parte a unor decizii care doar păgubesc bugetul public și pe brașoveni, fără să aducă beneficii nici iubitorilor de sport, nici comunității în ansamblul ei.

Ca atare, în spiritul transparenței, al responsabilității față de cei pe care îi reprezentăm, consilierii PNL doresc să aibă clarificări legate de următoarele aspecte, extrem de importante pentru cei care ne-au acordat încrederea lor și ne-au ales:

  1. Când va fi făcut un audit al întregii activități – și nu numai al modului în care au fost cheltuiți banii publici ai fostei administrații a FC Brașov? Din respect pentru brașoveni, pentru cei în slujba cărora suntem, noi, consilierii PNL, cerem ferm realizarea acestui audit.

2. Ați găsit «acarii Păuni», vinovații pentru eșecul retrogradării, în persoana directorului economic Ladislau Opra și a cenzorului Iulian Vișinescu. Domnul Cristian Mățău, membrul fondator, alături de dumneavoastră și de alt membru al familiei, al Asociației Clubul Sportiv Scotch Club, a fost secretar general al FC Brașov și coordonatorul dosarului de licențiere al echipei, cel mai probabil pe baza vastei experiențe dobândite în curling.

 În opinia dumneavoastră, domnul Mățău are vreo responsabilitate privind rezultatele sportive mediocre, culminate cu eșecul lamentabil de retrogradare în Liga 3?

3. Care au fost salariile oferite de către FC Brașov președintelui clubului, antrenorilor, jucătorilor și staff-ului tehnic și administrativ pentru perioada de activitate competițională, cu rezultate, din păcate, foarte mediocre?

4. Raportul de audit public intern nr. 59161/20.05.2022 al Primăriei Brașov – semnat de ACS FC Brașov Steagul Renaște – al cărui președinte și membru fondator sunteți, domnule primar Coliban -, dar, într-o lume perfect kafkiană…”, acesta este conținutul scrisorii deschise.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button