Mediile elevilor, încheiate şi cu numai două note, fără Consiliul profesoral
Mediile elevilor, încheiate şi cu numai două note, fără Consiliul profesoral.
Mediile elevilor în acest an şcolar vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, publicat marţi seară. „Nu există situația în care nu se finalizează situațiile școlare sau examene, toată lumea va avea examenele date, toată lumea va avea mediile încheiate”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, într-o intervenție la Euronews România, miercuri.
Modificarea vine în contextul grevei generale din educaţie şi modifică ROFUIP, aprobat încă de dinainte de începutul anului şcolar. Potrivit acestuia, „numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de cadrul didactic, în funcţie de numărul unităţilor de învăţare şi de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul cadru. La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puţin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învăţământ”.
În plus, „situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ”, mai scrie în proiect.
„De tipul pumnului în gură”
Mediile elevilor, încheiate şi cu numai două note, fără Consiliul profesoral. „Aspectul moral este îndoielnic, pentru că nu poţi să schimbi un ordin de ministru, în plină grevă, de tipul pumnului în gură. Nu e deloc în regulă ce au făcut, pentru că au dat-o în plină grevă”, a declarat, pentru edupedu.ro, profesorul Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov.
Ciupală a menţionat că sunt situaţii în care elevii nu au două note: „Să ştiţi că sunt unele materii care nu au două note. De ce? Pentru că n-a fost profesorul obligat să dea că note până acum. Nimeni nu i-a zis frecvenţa cu care să treacă notele”.
Săptămâna viitoare, decisivă
Cătălin Ciupală este de părere că săptămâna viitoare va fi decisivă, deoarece se apropie Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a, care e programată din 19 iunie: „Atunci, vom mai amâna cu încă o săptămână examenul de BAC, adică vor echivala (nota red.: probele de competențe, orale, care ar trebui să înceapă în 12 iunie) cum a fost în timpul pandemiei şi, practic, mai câştigă o săptămână, dar presiunea cea mare nu este săptămâna aceasta. Presiunea cea mare este ce se va întâmpla săptămâna viitoare, pentru că săptămâna viitoare deja se fac comisiile pentru examenul de Evaluare Naţională. Probabil că la nivel de inspectorate sunt disperaţi că n-au oameni şi săptămâna viitoare vor vedea exact câţi informaticieni sunt în grevă şi câţi oameni vor corecta, descărca subiectele. Dacă greva rezistă până miercurea viitoare, joi trebuie să mişte calendarul”.
Citiți și:
Profesor de la Șaguna, replică dură pentru Iohannis
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.