Expres

Premieră românească pe calea ferată Brașov – Sighișoara / Tuneluri duble, de 5 și 7 kilometri

Premieră românească pe calea ferată Brașov – Sighișoara. Se vor săpa două tuneluri duble, unul cu o lungime de 7 kilometri, celălalt – de 5 km.

Potrivit știrilor PRO TV, constructorul a adus la Racoș, în județul Brașov, un utilaj de tip TBM, capabil să sape tuneluri de mari dimensiuni cu o viteză de 15 metri pe zi. Costul unui asemenea utilaj este de 18 milioane de euro. Vor mai veni încă trei asemenea mașinării.

Premieră românească pe calea ferată Brașov – Sighișoara

Conform sursei citate, managerul de proiect, Sotiris Koropoulis, a declarat: „Se va lucra 6 zile pe săptămână, 24 de ore pe zi cu echipe specializate. Pentru tunelul de 7 kilometri va dura 18-19 luni și pentru celălalt tunel, mai mic, de 5 km, va dura 14-15 luni”.

Proiectul, de 1 miliard de euro – bani dați de Uniunea Europeană, trebuie finalizat anul viitor. Dar, tipic românesc, lucrările au ajuns abia pe la 20%. Așa cum a estimat acum constructorul, finalizarea proiectului ar fi prin 2027.

Pe acest subiect, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat privitor la constructor: „Problema este că răbdarea s-a cam terminat, Nu ating termenii stabiliți în contract, aia e, reziliem”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

Premiera va fi cand vor fi sapate gata cele doua tuneluri !
Si autostrada Comarnic -Brasov este tot “premiera” pentru ca s-a gandit cineva la ea!
Ca si la “tunelurile dacice” de la Sighisoara !

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare