Brașovul, gazdă pentru trei olimpiade școlare naționale
Brașovul, gazdă pentru trei olimpiade școlare naționale. Olimpiada Națională de Matematică, ajunsă la ediția a 73-a, în acest an este găzduită de județul nostru, pentru secțiunea dedicată elevilor claselor a VII-a și a VIII-a. Olimpiada va desfășura la Cheile Grădiștei, Resort Fundata, în perioada 10-14 aprilie.
Organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Matematică se realizează într-un parteneriat între Ministerul Educației și Societatea de Științe Matematice din România, asigurându-se astfel cadrul procedural și nivelul științific de înaltă ținută ale competiției.
La Brașov sunt așteptați elevi capabili de înaltă performanță în matematică din întreaga țară, care au obținut rezultate excelente la etapa județeană, faza națională având o bază de selecție remarcabilă, premisă sigură pentru o competiție acerbă.
Ca și în anii anteriori, este de remarcat interesul deosebit pe care elevii îl acordă matematicii, disciplină care se menține în topuri, făcând din această olimpiadă una dintre cele mai valoroase competiții școlare, dacă nu cumva cea mai valoroasă.
Zeci de profesori implicați în organizare
Brașovul, gazdă pentru trei olimpiade școlare naționale. În perioada 10-14 aprilie 2023 la Cheile Grădiștei se vor întâlni 193 de elevi, însoțiți de 47 de profesori care, pe lângă cadrul competițional din care vor face parte, vor avea ocazia să se bucure de peisajul pitoresc al zonei, să viziteze Castelul Bran și Dino Parc Râșnov, putând astfel să socializeze și într-un mediu informal, elevi/profesori cu aceleași preocupări de excepție, legate de matematică.
Organizarea acestei competiții la Brașov, într-un timp extrem de scurt, a fost posibilă printr-un efort comun depus de un număr mare de profesori, elevi și de oameni apropiați școlii, care percep la justa valoare educarea și formarea elevilor în Școala românească.
Resursa umană implicată în desfășurarea acestei competiții este impresionantă: 45 de profesori din mediul universitar și preuniversitar vor constitui Comisia centrală, cadre didactice cu o vastă experiență în domeniu, mulți fiind la rândul lor foști olimpici naționali și internaționali, nume care au marcat generațiile din care au făcut parte. Comisia Județeană de Organizare este constituită din 90 de membri. 30 de profesori asistenți vor veghea ca această competiție să se desfășoare în cele mai sigure condiții. 30 de elevi voluntari sunt de asemenea implicați în organizare. Trebuie totodată amintiți și nu în ultimul rând, sponsorii, care prin aportul lor vor face ca șederea participanților în cele patru zile de concurs se fie cât mai plăcută.
Festivitate de deschidere va avea loc astăzi, începând cu ora 17.00, la Sala Sporturilor din Complexul Cheile Grădiștei. Ceremonia va reuni on-line toate cele trei orașe în care se desfășoară etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică: Slobozia – clasele V-VI, Craiova – clasele IX-XII și Brașov – clasele VII-VIII.
Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 14 aprilie, cu începere de la ora 9.30, în același loc, Sala Sporturilor din Complexul Cheile Grădiștei, Resort Fundata/Brașov.
Și de Construcții, Instalații și Lucrări Publice
Brașovul, gazdă pentru trei olimpiade școlare naționale. Odată cu Olimpiada Națională de Matematică, secțiunea dedicată elevilor claselor a VII-a și a VIII-a, județul nostru găzduiește, în aceeași perioadă – 10-14 aprilie, alte două etape naționale ale olimpiadelor școlare: cea de Construcții, Instalații și Lucrări Publice și cea de Protecția mediului.
Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov va fi gazda fazei naționale a olimpiadei de Construcții, Instalații și Lucrări Publice, iar Colegiul Tehnic Simion Mehedinți din Codlea pentru cea a olimpiadei de Protecția mediului.
La competiția dedicată disciplinei Construcții, Instalații și Lucrări Publice sunt așteptați 33 elevi de clasa a XI-a și a XII-a, din 16 județe, iar la cea dedicată disciplinei Protecția mediului, 56 elevi de clasa a XI-a și a XII-a, din 23 județe.
Festivitățile de deschidere dedicate acestor evenimente vor avea loc concomitent, astăzi, de la ora 17,00. Sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna” Brașov va găzdui deschiderea olimpiadei de Construcții, Instalații și Lucrări Publice, iar Casa de Cultură Codlea o va găzdui pe cea de Protecția mediului.
Premierea elevilor va avea loc joi, 13 aprilie, cu începere de la ora 17.00 pentru elevii participanți la olimpiada de Construcții, Instalații și Lucrări Publice, și cu începere de la ora 19.00 pentru cei participanți la olimpiada de Protecția mediului.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.