Elevi de la „Info”, „fermieri” cibernetici premiați
Elevi de la „Info”, „fermieri” cibernetici premiați. Șase liceeni din Brașov au fost distinși la Cluj-Napoca cu un premiu special în cadrul Gala Academiei DpIT 2022. Ei au creat o aplicație informatică ce ar putea avea utilitate în agricultură.
Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 3 noiembrie 2022, la Facultatea de Studii Economice din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca festivitatea de încheiere a celei de-a VIII-a ediții a programului „Academia DpIT”. Au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni. Produsele au fost prezentate publicului, la finalul ciclului de instruire, ca proiecte de absolvire şi evaluate de o comisie de specialitate.
Aplicație ușor de folosit
Elevi de la „Info”, „fermieri” cibernetici premiați. Premiul special Accenture a fost acordat echipei brașovene CyberTech Farmers pentru produsul FarmCheck. Echipa e alcătuită din elevii Cătălin Tișcă, Alexandru Bleotu, Russu Mihaela, Ionuț Bene, George Cristian, Eduard Șerban, mentorată de Silviu Curuciuc de la Fortech. Toți cei șase liceeni sunt elevi ai Colegiului Național de Informatică (CNI) „Grigore Moisil” din Brașov. Îi puteți vedea în foto 2 și aici.
Aplicația FarmCheck pune la îndemână instrumentele necesare pentru administrarea unei ferme şi a angajaților săi, sub forma unei soluții informatice ușor de folosit.
Tinerii au creat și un videoclip de promovare:
„Ne bucurăm că şi în acest an am putut susţine visurile a peste o sută de elevi şi studenţi care au recompensat comunitatea cu 20 de produse inovative ca soluţii la probleme actuale. Ideile și entuziasmul lor, completate cu experiența și dedicarea comunității IT pe care am reușit să o colagulăm atât la Cluj, cât și în alte orașe mari ale României, ne dau încredere că viitorul va fi luminos, în ciuda provocărilor prezentului”, a remarcat Liliana Ştefan-Cazacu, preşedinta Asociaţiei DpIT, organizatorul programului.
În total, au primit distincții 86 de persoane – 61 de elevi, 12 studenţi şi 13 mentori. Premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 27.000 lei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.