Noi echipamente în lupta cu infecțiile intraspitalicești, la Maternitatea Brașov
Noi echipamente în lupta cu infecțiile intraspitalicești, la Maternitatea Brașov
Noi echipamente de ultimă generaţie completează şi îmbunătăţesc dotările de care beneficiază Maternitatea braşoveană.
Proiectul Consiliului Judeţean Braşov privind dotarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „I.A. Sbârcea” cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale a ajuns într-un stadiu avansat de implementare.
Cu o valoare totală de 3.409.052,50 lei, finanțat integral din fonduri europene nerambursabile accesate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C12 – Sănătate, proiectul prevede cumpărarea, livrarea și funcționalizarea în cadrul Maternităţii braşovene a zece loturi de echipamente medicale, cu ajutorul cărora vor putea fi aplicate măsuri active de control, prevenire şi limitare a infecţiilor nosocomiale, care reprezintă una dintre problemele majore ale asistenței medicale contemporane.
Până în prezent au fost livrate, recepționate și puse în funcțiune opt loturi de echipamente, şi anume: două tipuri de sterilizator cu abur, o mașină de spălat și dezinfectat instrumentar cu două uşi, o mașină de curățat cu ultrasunete, un analizor microbiologie spectrometru de masă de tip MALDI-TOF, o linie de echipamente pentru testarea sensibilității la antibiotice prin determinarea directă a concentrației minime de inhibatori cu incubator, un aparat automat de sigilat pungi și trei hote microbiologice cu flux laminar vertical.
În perioada următoare vor intra în dotarea instituţiei spitaliceşti ultimele două echipamente, respectiv o mașină de spălat și dezinfectat instrumentar cu o singură ușă și un sterilizator cu plasmă cu două uși (format din sterilizatorul la joasă capacitate și un incubator biologic rapid).
Contractele de furnizare a celor zece tipuri de echipamente totalizează 3.362.286,69 lei.
„Implementăm cu succes acest proiect important, dedicat diminuării infecțiilor nosocomiale prin achiziția și utilizarea unor echipamente de ultimă generație. Aceste investiții au un impact direct asupra creșterii nivelului de siguranță pentru pacienți și cadre medicale, asigurând un mediu mai curat și mai protejat. Suntem bucuroși că reușim să contribuim la îmbunătățirea condițiilor medicale și ne angajăm să continuăm eforturile pentru a proteja sănătatea și bunăstarea comunității. Acesta este doar un pas dintr-un plan mai amplu de modernizare continuă, care va aduce soluții sustenabile pentru un viitor mai sigur în domeniul sănătății. Important este faptul că reuşim să asigurăm aparatura necesară pentru combaterea infecţiilor intraspitaliceşti nu doar în cazul Maternităţii, ci şi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unde majoritatea echipamentelor moderne au fost deja livrate şi puse în funcţiune. Cu fiecare zi avansăm în implementarea tuturor proiectelor pe care le-am accesat în cadrul PNRR şi atragem în judeţul nostru fonduri nerambursabile de ordinul sutelor de milioane de lei, cu ajutorul cărora rezolvăm necesităţile oamenilor şi aducem prosperitate în comunităţile locale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.