Expres

„Muntele Tâmpa, simbolul Brașovului”

„Muntele Tâmpa, simbolul Brașovului”

Acesta este titlul unui concurs de fotografie cu imagini realizate din aria naturală protejată Muntele Tâmpa (ANPMT).

Oricine dorește, fie amator, fie profesionist, se poate înscrie în concurs până la sfârșitul lunii iulie, iar cele mai apreciate 30 de imagini vor fi selectate de un juriu format din fotografi profesioniști și vor fi expuse în cadrul unei expoziţii în perioada 1 – 30 octombrie, la Centrul Cultural Apollonia.

Formatul imaginilor ce pot fi înscrise îl găsiți pe site-ul organizației GeoEcologice ACCENT.

„Să fie imagini de calitate, dimensiuni pentru tipar și, evident, să fie cât mai interesante și de impact, ca să zicem așa. Două luni au la dispoziție, după care în perioada 1-10 august se va juriza de un grup de fotografi profesioniști. Or să fie și un vernisaj și un eveniment tematic unde vom avea și un workshop scurt despre Rezervația Național Muntele Tâmpa, managementul rezervației, probleme, tot ce înseamnă de managementul unei arii protejate, plus o promovare de conduita ecologică într-o arie protejată. Cum să te comporți în natură. Avem noi acest slogan, să lași doar urmele bocancilor, nu și gunoaiele după tine”, a declarat Pilbáth G. Attila – reprezentant al organizației amintite.

Împreună pentru Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului

Organizaţia GeoEcologică ACCENT a început implementarea proiectului cu titlul „Împreună pentru Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului”, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare și informare a populației (localnici și turiști) privind importanța ariei naturale protejate Muntele Tâmpa (ANPMT), un simbol pentru municipiul Brașov și totodată promovarea unei atitudini „prietenoase” faţă de natură şi faţă de speciile protejate de floră și faună din aria naturală protejată Muntele Tâmpa.

Principalele obiective ale proiectului:
– Realizarea unui traseu tematic-educativ în ANPMT, care să fie integrat și în programele extrașcolare din școlile, gimnaziile, liceele adiacente ANPMT – materializat prin reabilitarea/reamenajarea infrastructurii de vizitare, mai exact reamplasarea de panouri informative, refacerea popasurilor, mentenanță pentru infrastructura de vizitare existentă.
– Informarea și conștientizarea grupurilor țintă și schimbarea atitudinii și comportamentului acestora cu privire la protejarea patrimoniului natural a ANPMT – materializat prin organizarea unui eveniment tematic (outdoor) numit „Ziua ariei naturale protejate Muntele Tâmpa” pe promenada de sub Tâmpa.
– Punerea în valoare a patrimoniului natural al ANPMT, precum și promovarea unei atitudini „prietenoase” cu natura în rândul vizitatorilor (localnici și turiști) – materializat prin realizarea unui clip video, a unui concurs și a unei expoziții de fotografie reprezentând valorile naturale ale ANPMT, prin organizarea unui eveniment tematic (indoor) numit „Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului” la Centrul Cultural Apollonia.

Beneficiarii proiectului sunt comunitatea brașoveană și turiștii (toate categoriile de vârstă, sex, naţionalitate, religie şi ocupaţie) care vizitează ANPMT, precum și cei care participă la evenimentele tematice de promovare/educare/informare și conștientizare realizate în cadrul proiectului.

„Considerăm că implementarea acestui proiect contribuie la sensibilizarea publicului (localnici și turiști), acesta devenind mai deschis în a-şi modifica comportamentul faţă de natură şi vor fi mai dispuși să devină membri activi ai comunităţii”, mai spune Pilbáth G. Attila.

Organizaţia GeoEcologică ACCENT implementează proiectul în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov (A.M.B.) și cu sprijinul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P.) prin Serviciul Teritorial Brașov.



Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button