Programul Anghel Saligny, flexibilizat în ședința extraordinară de Guvern de la Brașov
Programul Anghel Saligny, flexibilizat în ședința extraordinară de Guvern de la Brașov
Guvernul a aprobat, în ședința extraordinară din 14 mai, de la Brașov, o ordonanţă de urgenţă care vine în sprijinul autorităţilor locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanţate proiectele în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). „Judeţul Braşov s-a dezvoltat armonios, avem foarte multe obiective care sunt în implementare şi am considerat de cuviinţă ca prin Programul Anghel Saligny, program asumat de către Guvernul României şi care reprezintă o amplă implicare în tot ceea ce înseamnă utilităţi, apă, canalizare, gaz metan şi infrastructură rutieră, să permitem ca o parte din cei care nu au reuşit să depună toate solicitările necesare, să încarce în platformă, să le putem da un termen”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.
El a mai spus că a constatat că „toate solicitările pe care le făceau, fie că este vorba de a avea în subteran apă, canalizare şi gaz şi ulterior infrastructura rutieră, nu erau posibile datorită faptului că unele proiecte ţin de operatorii regionali”.
Aceasta modificare va facilita implementarea a peste 1.500 de proiecte de infrastructură în întreaga țară.
„În felul acesta, consider că putem să păstrăm acelaşi echilibru şi să dăm ocazia tuturor comunităţilor din România, fiindcă beneficiari sunt peste 3.100 de unităţi administrativ-teritoriale, să putem avea posibilitatea de a contracta şi a trece la implementare. Sunt peste 1.500 de proiecte de investiţii care vor putea fi finanţate ca urmare a acestor modificări. La momentul lansării programului era un termen de doi ani de la acceptarea programului, pentru finalizarea lucrărilor. Acest termen a fost abrogat”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea.
De asemenea, printr-un memorandum aprobat tot marţi, la iniţiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului „Anghel Saligny”, Programului Naţional de Dezvoltare Locală (etapele 1 şi 2) şi Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziţia Ministerului Dezvoltării pentru investiţii aflate în derulare în comunităţile locale din întreaga ţară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a drumurilor, podurilor şi a reţelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.