Politic

Brașovul va fi oficial înfrățit cu Nurnberg

Brașovul va fi oficial înfrățit cu Nurnberg

În aceste zile o delegație importantă a orașului Nürnberg, condusă de primarul Marcus Köning vizitează Brașovul, obiectivul principal fiind semnarea, duminică, a acordului de înfrățire dintre cele două orașe. Din delegație fac parte mai mulți consilieri locali, printre care și consilierul de origine română Werner Henning, unul dintre promotorii acestei înfrățiri, viceprimarul pentru afaceri sociale și angajați ai primăriei.

Alături de reprezentanții municipalității germane, din delegație mai fac parte și Consulul General al României la München, d-na Miheia-Mălina Diculescu-Blebea și președintele Asociației Romanima e.V. d-na Doina Dolbea.
Reprezentanții orașului Nürnberg au fost primiți astăzi, într-un cadru oficial, de primarul Allen Coliban, după ce anterior au avut o serie de discuții cu departamentele de specialitate din Primăria Brașov.
Referindu-se la semnarea acordului de înfrățire, care va avea loc duminică, primarul Nürnberg-ului s-a arătat încântat de acest parteneriat, mai ales că este unul care și-a arătat rezultatele în cei aproape 20 de ani de colaborare, atât în domeniile educațional și cultural, cât și economic.
,,Acesta este un moment foarte important. Trăim în mijlocul Europei. Brașovul este chiar în inima României, iar Nürnberg se află în inima Europei. Deci și aici orașele noastre se aseamănă. Din 2006 ne-am cunoscut, ne-am tatonat, și am verificat dacă suntem compatibili. Sunt convins că ne potrivim foarte bine. Avem o misiune, de a ne înțelege cât mai bine ca popoare. De aceea este important să intrăm în astfel de parteneriate, care fac oamenii să se cunoască și să lucreze mai bine împreună.

Acesta este și obiectivul european, și asta facem și noi, Nürnberg şi Braşov – Kronstadt. Contractul pe care îl vom semna este un contract, dar în spatele lui sunt oameni, oameni care dau viață acestui document. Mă bucur, de asemenea că vom semna acest acord și pentru că mulți locuitori ai Nürnbergului au rădăcini românești, românii fiind a doua minoritate ca mărime din Nürnberg. Acesta este un moment foarte important și pentru noi. Brașovul are o tradiție incredibilă și, de asemenea, un viitor incredibil”, a declarat primarul Nürnberg-ului Marcus Köning.
Discuțiile s-au concentrat atât pe istoria colaborării dintre cele două orașe – relația cu Nürnberg fiind una dintre cele mai strânse pe care le are orașul nostru, dar și pe proiectele viitoare pe care cele două municipalități vor să le demareze în domeniul dezvoltării urbanistice, cu accent pe protejarea zonelor istorice, sau domeniul social – protecția tinerilor și reducerea violenței împotriva femeilor.
,,Este o încununare a eforturilor făcute de cele două comunități, eforturi începute în 2006, și o încununare care va fi parafată duminică, odată cu semnarea acordului de înfrățire. Este una dintre cele mai speciale relații de prietenie și de înfrățire pe care le are Brașovul, pentru că, în mod particular, atât Nurenberg, cât și Brașov au comunități puternice comunități române la Nurenberg și germane la Brașov, care au deja legături, au schimburi culturale, au schimburi în domeniul educațional și totodată avem o foarte importantă relație economică cu landul Bavaria și cu precădere, în special cu zona Nurenberg.

Investitorii de top din Brașov provin din această zonă. Iată că aliniem și nivelul diplomatic acestor relații pe care Brașovul le-a dezvoltat cu Nurenberg de-a lungul secolelor și am ajuns într-un moment festiv, odată cu cea mai mare sărbătoare a brașovenilor, sărbătoarea din Duminica Tomii, să semnăm, să parafăm această înfrățire și la modul formal. Mă bucur și-i mulțumesc domnului primar König. Suntem doi primari tineri, din noua generație de primari, și cu foarte multe proiecte și foarte multe gânduri pozitive pentru viitorul relațiilor dintre comunitățile noastre”, a subliniat primarul Allen Coliban.

Duminică, delegația germană este invitată să asiste la Parada Junilor

Semnarea acestui acord de înfrățire într-unul dintre cele mai importante momente pentru istoria și identitatea comunității brașovene, Coborârea junilor în cetate, are și un rol simbolic pentru modul în care cele două orașe își păstrează tradițiile locale.
,,Și Nürnberg este un oraș foarte, foarte istoric, tradițional, cu viitor. Și cred că trebuie să păstrăm aceste obiceiuri, tradiții și să le conducem în viitor. Aștept cu nerăbdare ziua de duminică. Și este, de asemenea, o potrivire minunată între cele două orașe, de păstrare a tradițiilor și de aducere acestor tradiții în viitor. Parada Junilor este și ea un eveniment important, tocmai în acest sens. Junii, caii, călăreții, costumele ne vor urma și ele în acest demers”, a precizat primarul Marcus Köning.
Agenda delegației germane pentru aceste zile este una foarte încărcată. Municipalitatea brașoveană a pregătit o serie de vizite la obiective importante atât din punct de vedere economic și educațional (Școala Profesională Germană Kronstadt, Schaffler România, firmă care își are originile în orașul german, aeroportul) dar și turistic (o fermă din zonă, castelul Bran și Biserica Neagră).
Duminică, delegația germană este invitată să asiste la Parada Junilor, pe care îi va însoți și la serbările de la Pietrele lui Solomon.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button