Primăria Brașov caută evaluatori independenți pentru proiectele depuse pe Ghidul Unic de finanțare
Primăria Brașov caută evaluatori independenți pentru proiectele depuse pe Ghidul Unic de finanțare
Primăria Braşov caută doi experţi externi, voluntari, care să facă parte din comisia de evaluare a proiectelor depuse prin Ghidul Unic de Finanţare. A lansat săptămâna trecută apelurile de proiecte pentru finanțarea celor 5 domenii de intervenție prevăzute în Ghidul Unic: Copii și Tineri; Mediu; Social; Educație; Comunitate.
Evaluarea proiectelor depuse pe cele cinci axe de finanțare se va face de către o comisie formată din consilieri locali, reprezentanți ai primăriei și, nu în ultimul rând, de doi experți externi, voluntari, specializați în management de proiecte și finanțări nerambursabile.
Pentru recrutarea celor doi specialişti externi, municipalitatea a lansat o invitaţie către cei cu expertiză în acest domeniu să facă parte din comisia de evaluare, termenul-limită pentru înscriere fiind 18 martie. Persoanele interesate pot completa un formular online, disponibil pe site-ul primăriabrasovenilor.ro, secţiunea „Finanţări – granturi locale”.
„Este o invitație adresată tuturor celor care au experiență în managementul de proiecte sau în finanțări nerambursabile și care doresc să contribuie la dezvoltarea celor 5 domenii finanțate prin Ghidul Unic, respectiv cele care vizează copiii și tinerii; protejarea mediului și dezvoltarea durabilă; protecția socială; educația și dezvoltarea apartenenței la comunitate. Ne dorim ca această comisie să aprobe finanțarea celor mai bune proiecte din fiecare domeniu de finanțare. Tocmai de aceea este foarte important să avem și contribuția experților externi, care adaugă o altă dimensiune evaluării pe care această comisie o va realiza, mai ales că vorbim de cel mai mare buget pentru finanțarea acestor proiecte, 3 milioane de lei, iar valoarea maximă alocată fiecărui proiect s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 200.000 de lei. Vă așteptăm, până pe 18 martie, să fiți parte din dezvoltarea comunității noastre”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Pe lângă cei doi experţi externi, din comisia de evaluare a proiectelor vor mai face parte trei consilieri locali (câte unul din fiecare partid reprezentat în Consiliul Local Braşov) şi câte doi membri experţi interni (din Primăria Braşov sau in instituţiile subordonate), pentru fiecare dintre cele 5 domenii de intervenţie.
Prin Ghidul Unic (detalii aici), anul acesta se vor finanţa proiecte din domeniile „Copii şi Tineri”, „Mediu”, „Social”, „Educaţie”, „Comunitate”. Pentru acest program, în bugetul local pe anul 2024 a fost alocată suma totală de 3 milioane de lei, iar pentru un proiect se poate aloca maxim 200.000 lei. Exista două tipuri de grant pe fiecare dintre domeniile vizate: mici, cu valoare de până la 100.000 de lei, și granturi mari, cu valoarea cuprinsă între 100.001 și 200.000 de lei. Finanțarea nerambursabilă acoperă maxim 90% din valoarea totală a proiectului.
În cazul în care după evaluarea și selecția proiectelor depuse rămân fonduri nealocate, acestea se vor distribui, în ordinea punctajelor obținute, indiferent de tipul de grant sau domeniul de intervenție ales de solicitant. Municipiul Brașov nu finanțează proiectele multidisciplinare, în sensul în care un proiect trebuie să se adreseze unui singur domeniu de interes.
Finanțarea proiectelor culturale și sportive este reglementată de alte prevederi legale, astfel că acestea au propriile ghiduri de finanțare.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.