Expres

3 milioane de lei pentru proiecte dedicate copiilor, mediului, educației și comunităţii

3 milioane de lei pentru proiecte dedicate copiilor, mediului, educației și comunităţii.
Primăria Brașov a deschis astăzi apelurile de proiecte pentru finanțarea proiectelor din cinci domenii  de intervenție,
Pentru a asigura un sistem facil și transparent de accesare a finanțărilor nerambursabile pe care Primăria Brașov le acordă în baza Legii nr. 350/2005, din acest an acestea se vor acorda prin intermediul „Ghidului unic pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul Municipiului Brașov“.

Am deschis liniile de finanțare pentru cele cinci domenii prevăzute în ghidul unic, respectiv finanțarea proiectelor care au ca grup țintă copiii și tinerii, a celor pentru mediu și dezvoltare durabilă, cele din domeniul social, a proiectelor din domeniul educației și, nu în ultimul rând, a proiectelor pentru dezvoltarea unei legături cât mai strânse a comunității brașovene. Ne dorim ca brașovenii să poată beneficia de cât mai multe proiecte de calitate și care să aibă un impact pozitiv asupra lor.
Tocmai de aceea, din acest an, oferim finanțări pentru mai multe domenii dedicate și am îmbunătățit modul în care organizațiile care doresc să deruleze astfel de proiecte pot accesa aceste fonduri. În plus, am alocat cel mai mare buget pentru finanțarea acestor proiecte, 3 milioane de lei, iar valoarea maximă alocată fiecărui proiect s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 200.000 de lei. Termenul-limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare este 18 martie”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform ghidului unic de finanțare, Primăria Brașov acordă în acest an granturi pentru următoarele  domenii, astfel:

  • „Copii și tineret”, în cadrul acestei componente proiectele pot avea drept grup țintă doar copiii și tinerii, pe următoarele arii de intervenție: Educație în problematica drepturilor civice și drepturilor omului; mediu, respectiv acele proiecte prin care copii și tinerii sunt implicați în protejarea mediului și a luptei împotriva schimbărilor climatice; Sănătate, de la evaluarea stării de sănătate a acestora, la campanii de informare și conștientizare cu privire la consumul de droguri;
  • „Mediu și dezvoltare durabilă”, domeniu prin care vor fi finanțate proiectele care vizează mobilitatea și transportul alternativ; managementul deșeurilor; spațiile verzi și reconversia urbană; calitatea aerului și energia regenerabilă;
  • „Social“, axă de finanțare prin care vor fi cofinanțate proiectele care vizează următoarele domenii: violența în familie; adulți aflați în situație de risc social; persoane cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare; tineri dezinstituționalizați; sănătatea mintală;
  • „Educație“, scopul acestui domeniu de finanțare fiind creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației de toate vârstele, în următoarele arii de interes: educație pentru participare civică; educație pentru sănătate; învățământ dual; educație alternativă; combaterea discriminării;
  • „Comunitate“, domeniu prin care vor fi finanțate proiecte care vizează istoria locală; promovarea Brașovului turistic; încurajarea practicării sportului și a activităților fizice; evenimente și acțiuni în cartiere.

Conform propunerii executivului, supusă dezbaterii publice, vor exista două tipuri de grant pe fiecare dintre domeniile vizate: mici, cu valoare de până la 100.000 de lei, și granturi mari, cu valoarea cuprinsă între 100.001 și 200.000 de lei. Finanțarea nerambursabilă acoperă maxim 90% din valoarea totală a proiectului.

În cazul în care după evaluarea și selecția proiectelor depuse rămân fonduri nealocate, acestea se vor distribui, în ordinea punctajelor obținute, indiferent de tipul de grant sau domeniul de intervenție ales de solicitant.

Municipiul Brașov nu finanțează proiectele multidisciplinare, în sensul în care un proiect trebuie să se adreseze unui singur domeniu de interes.
Finanțarea proiectelor culturale și sportive sunt reglementate de alte prevederi legale, astfel că acestea au propriile ghiduri de finanțare.

Cererile de finanţare pot fi transmise prin poştă (la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, Primăria Municipiului Braşov, B-dul Eroilor nr. 8, cod poştal 500007) sau pot fi depuse online, pe platforma www.primariabrasovenilor.ro, unde sunt publicate şi detaliile programului.
Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare, în perioada 28 martie 2024 – 15 aprilie 2024.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button