Educaţie

Săptămâna verde și pentru piticii de la creșele din Brașov

Săptămâna verde și pentru piticii de la creșele din Brașov. Peste 700 de copii cu vârste de până la 3 ani, din cele nouă creșe brașovene, au avut câteva zile pline de activități dedicate Săptămânii verzi, eveniment care se derulează și la nivelul învățământului antepreșcolar. Au plantat flori, au învăţat cum pot folosi materialele reciclabile sau cât de importantă este alimentaţia sănătoasă, bazată pe fructe şi legume. Sunt doar câteva dintre activităţile pe care le-au avut cei mici, în perioada 15-19 mai, care a fost „Săptămâna verde” în creşele braşovene.

Săptămâna verde și pentru piticii de la creșele din Brașov. Programul celor mici a cuprins o serie de activități practice, adaptate vârstei, care i-au ajutat să înțeleagă importanța unui mediu curat.
În prima zi din „Săptămâna verde”, copiii au învățat cum să planteze și să îngrijească florile, pentru ca în ziua următoare să afle cât de importantă este apa pentru viață și cum pot să o păstreze curată. Miercurea a fost ziua dedicată reciclării: cei mici au putut să transforme ambalajele în opere de artă, iar joi au putut descoperi frumusețea naturii, studiind plantele, gâzele și păsările din curtea creșei.
Ultima zi a fost dedicată alimentației sănătoase, astfel că fiecare grupă de „pitici” a transformat fructele într-o salată gustoasă și sănătoasă.
Săptămâna verde și pentru piticii de la creșele din Brașov. „În săptămâna 15-19 mai 2023, am implementat la nivelul Creșei Brașov programul național «Săptămâna verde», program la care au participat peste 700 de copii. Doamnele educator-puericultor din creșe au identificat, colectat și centralizat interesele și preocupările copiilor, au analizat oferta de propuneri din partea părinților ca urmare a aplicării chestionarelor, au centralizat opțiunile acestora și, astfel, am elaborat, la nivelul Creșei Brașov, Calendarul activităților educaționale, având alături de noi reprezentanți ai Comitetului de Părinți și aprobarea Consiliului de Administrație. Activitățile educaționale proiectate, desfășurate și evaluate au urmărit implicarea copiilor în explorarea și investigarea mediului natural. Prin urmare, au plantat flori, au pictat un tablou cu ajutorul materialelor reciclabile, au explorat, investigat mediul înconjurător, au realizat salate de fructe, au spus povești despre importanța apei în natură, au desfășurat diverse activități. Mulțumesc personalului creșei pentru reușita implementării acestui program și părinților, care au înțeles importanța parteneriatului creșă familie și ne-au sprijinit în derularea activităților”, a explicat Georgiana Buta, directorul serviciului public „Creșa Brașov”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare