Expres

Cu cântec, la coadă, în miez de noapte (video)

Cu cântec, la coadă, în miez de noapte. Mii de oameni au vizitat sâmbătă seară spațiile muzeale, pentru a vedea expozițiile de artă sau istorice din centrul Brașovului și nu numai, dar și momentele de spectacol ce au compus „Noaptea Muzeelor” 2023. Intrarea a fost liberă, dar mai importantă a fost atmosfera. Străzile din centrul istoric al orașului au fost cuprinse de efervescență. Au fost cozi până spre ora închiderii muzeelor, la miezul nopții. Ba la Muzeul Amintirilor din Comunism, coada a fost ca în „Epoca de aur”, astfel că programul de vizitare s-a întins mult după ora 1.00. Și cei care erau încă afară se puteau delecta ascultând cuplete comice din anii 70-80 (video).

Cu cântec, la coadă, în miez de noapte. Fiecare muzeu s-a pregătit pentru a întâmpina vizitatorii și a le face agreabil popasul.
Anul acesta, în premieră, la Noaptea Muzeelor a participat și Primăria Brașov, care a organizat evenimente la Banca de Cultură Apollonia, Turnul Alb, Turnul Negru, Piaţa Brassai, Poarta Ecaterinei, Turnul Artelor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului, unde braşovenii au avut parte de artă plastică, artă contemporană, video mapping, recitaluri, ateliere sau spectacole de dans, printre care demonstraţii de salsa şi tango. La Banca de Cultură Apollonia au fost expoziţii şi un atelier de pictură pentru copii – organizat de Hospice Casa Speranţei Braşov. Cea mai mare priză la public a avut-o expoziţia adusă de studenţii de la Arte din Cluj, una în care publicul a fost invitat să interacţioneze, cu ajutorul calculatorului, cu lucrarea de artă. La Turnul Alb au fost recitaluri ale artiştilor de la Opera şi Filarmonica din Braşov, iar la Turnul Negru, reprezentaţii de teatru şi muzică. O tabără medievală a fost în Piața Brassai, unde Primăria Brașov a organizat un eveniment cu cavaleri și domnițe.
Turnul Lemnarilor de sub Tâmpa a fost deschis de Fundația Monumentelor Istorice din Brașov, instituție care se ocupă de administrarea turnurilor și bastioanelor, și care derulează și proiecte ce vizează reabilitarea unor clădiri istorice din oraș.
Pe După Ziduri, au mixat artiștii invitați de Depoul de Artă Urbană Brașov. De asemenea, după lăsarea întunericului, pe Turnul Alb au fost proiectate diferite imagini, într-un eveniment de videomapping. La Poarta Ecaterina, a fost un atelier de caligrafie cu caractere chinezești, organizat de Institutul Confucius.
Cu cântec, la coadă, în miez de noapte. Ca de obicei, pentru că are curte interioară, „Casa Mureșenilor” a oferit și un concert în aer liber, anul acesta, fiind unul folk, susținut de trupa „Om bun”. În interior au fost recitaluri muzicale diverse. La secția „Mureșenilor” – Muzeul „Casa Ştefan Baciu”, programul special a inclus un recital grup etno și un performance de dans.
La „Noaptea Muzeelor” 2023 au mai participat Muzeul de Artă Braşov, Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul de Etnografie – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Brașovului, Prima Şcoală Românească din Șchei, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania.În judeţ, deschise au fost Castelul Bran, Cetatea din Feldioara şi muzeele din Rupea şi Codlea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
11 luni în urmă

Latraul putinistul care plange dupa Ceausescu a fost si el la muzeu? La Capitol, normal, unde sa mearga si el sa verse o lacrima? A pupat tabloul, a mangaiat Omagiul? Cu coada nu cred ca a fost el impacat, activistii… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare