112

[ViDEO] BRAȘOV. Alpinist accidentat grav în Munții Făgăraș! Un altul a scăpat cu răni ușoare

  • muntii fagaras 2_263301.jpg
  • muntii fagaras 4_263298.jpg
  • muntii fagaras 5_263299.jpg
  • muntii fagaras 3_263300.jpg
 

Un alpinist a suferit răni grave, iar un altul / ușoare, ieri, în timpul unei drumeții în Munții Făgăraș.

„În data de 09.02.2019, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, în jurul orei 17.17, un grup de apliniști începători a solicitat ajutor după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraș până la Colţul Bălăceni pentru căţărare. Doi dintre aceștia au căzut, necesitând îngrijiri medicale. Astfel, au plecat în misiunea de salvare a acestora trei lucrători și un voluntar din cadrul Salvamont, precum și șapte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta. Ajunși la cei doi accidentați, salvatorii au constatat că una dintre persoane avea nevoie de acordarea primului ajutor, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să fie fracturate și prezenta contuzii grave la nivelul capului. Cealaltă persoană prezenta doar lovituri la nivelul mâinilor și capului, dar a putut coborî singură”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Cei doi răniți – o tânără din București și un tânăr din Franța – au fost conduși prima dată la o cabană a Salvamont, unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâți până în staţiunea montană Sâmbăta, de unde au fost preluaţi de ambulanţe si transportaţi la spitalul din Făgăraș. Victimele au 27 și 28 de ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button