112

Update. Salvamontiștii din județul Brașov, puși pe jar de un bărbat recalcitrant

Mai mulți salvamontiști din județul Brașov au fost puși pe jar, ieri, de un bărbat recalcitrant.
„În data de 26.12.2022, ora 16:27, în urma unui apel primit prin 112 am fost informați despre existența unui bărbat epuizat fizic care a plecat de la Vf. Omu, s-a rătăcit și are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS primite de la operatorul 112, persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești.
Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Brașov a alertat imediat formația Salvamont Bran, iar nouă salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul!
Din păcate în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă și a refuzat colaborarea cu echipa de intervenție. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct și prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul! Salvatorii montani au sunat și la stația meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să țipe, dar care ulterior a părăsit stația meteo și a plecat”, au explicat reprezentanții Salvamont Brașov.

Puși pe jar de un bărbat recalcitrant

„Deoarece salvatorii montani abordează orice situație cu maximă seriozitate, s-a decis ca formația Salvamont Bran să plece spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Brașov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din șase salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov pentru sprijinirea colegilor de la Bran în cazul în care situația o cerea.
În timpul acțiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut același comportament ostil și nu a dorit să ofere informații despre locația în care se află susținând în continuare că doar dorește să fie salvat.
În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălțăminte, dar din păcate nu au reușit să identifice nicio persoană.
În jurul orei 21:38 apelantul a răspuns la telefon și ne-a informat că este bine și nu mai are nevoie de ajutor”, au detaliat reprezentanții Salvamont Brașov.
Sistemul Național Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Astfel, salvamontiștii îi roagă pe cetățeni ca, în momentul în care apelează numărul unic de urgență 112, să ofere informații cât mai exacte și să colaboreze cu echipele de salvare.

Salvamont Bran, în alertă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Ala trebuia lasat, DIN PRIMA, acolo, sa se descurce.

Back to top button