112

UPDATE BRAȘOV. Echipele DSP și DSV au făcut deja ancheta la domiciliul fetiței cu SHU

 

Dr. Lavinia Buvnariu, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, ne-a contactat în urmă cu puțin timp pentru a ne transmite că deja echipele DSP şi ale Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Braşov au demarat ancheta în cazul copilului de doi ani din judeţul Braşov, diagnosticat cu SHU (sindrom hemolitic-uremic) şi internat în cursul zilei de azi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

Astfel, potrivit declarațiilor dr. Buvnariu și comunicatului transmis de Ministerul Sănătății prin intermediul Direcției brașovene, inspectorii DSP Braşov au constatat la domiciliul fetiței, din comuna Sânpetru, faptul că au fost consumate „produse lactate de tip brânză de vaci, lapte, caşcaval şi smântână, fiind totodată indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate în alimentaţia copilului (mâncare gătită, dulciuri, mezeluri şi fructe). Aceste produse nu s-au mai găsit la domiciliul pacientei. Au fost recoltate doar probe de apă, întrucât nu mai existau alte probe relevante, din cana filtru de apă, teste de sanitaţie, fiind lăsate recipiente de coproculturi aparţinătorilor prezenţi la domiciliu”.

Echipa DSV Braşov a recoltat probe de apă şi alimente de la domiciliul bunicii copilului, din comuna Prejmer.

Mama fetiței este internată la Maternitatea Brașov, întrucât abia a născut de două zile.

„Echipele DSP şi DSV Braşov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice după efectuarea analizelor de laborator”, se mai arată în comunicatul MS.

UPDATE. Ministerul Sănătăţii începe ancheta epidemiologică în cazul fetiței din BRAȘOV

BRAȘOV. Copil de 2 ani transferat la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare