112

Un minor din județul Brașov, condamnat după un omor comis cu o secure și un par, de Revelion

Un minor din județul Brașov a fost condamnat după un omor comis cu o secure și un par. Fapta a fost comisă în noaptea de Revelion, în Ticușu Vechi. Victima a decedat la spital, la două zile după loviturile primite.

Ieri, Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov l-a condamnat pe inculpatul minor la măsura educativă privativă de libertate a „internării într-un centru de detenţie”, pe o durata de 7 (şapte) ani, pentru săvârşirea a infracţiunii de „omor”. Băiatul este deja deținut în Centrul de Detenție Craiova.
Dacă sentința dată ieri va rămâne definitivă (n.r. există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare), din pedeapsă va fi scăzută perioada reținerii și a arestului preventiv (din 3 ianuarie – la zi).
Instanța confiscă securea şi parul din lemn ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.

Condamnat după un omor…

Pe latură civilă, instanța a dispus ca inculpatul, în solidar cu părinii săi, să achite următoarele sume:

  • 20.000 de lei cu titlu de daune morale tatălui victimei;
  • 25.000 de lei cu titlu de daune morale fratelui victimei;
  • 6.489 lei cu titlu de daune materiale tatălui victimei.

De asemenea, au de achitat mii de lei cheltuieli judiciare. Alte 3.440,46 de lei trebuie să i le plătească Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Acolo a fost dusă victima, înainte de a deceda.

După cum precizam, există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Informațiile oferite de procurori, la câteva zile după omor

„La data de 01.01.2022, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art.193 al.1 C.p. ( două persoane vătămate). Iniţial, dosarul penal având ca obiect săvârşirea acestor infracţiuni a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.
Ulterior, la data de 02.01.2022, una dintre persoanele vătămate a decedat, dosarul penal fiind declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, competent a efectua urmărirea penală potrivit art. 40 din Legea 304/2004. In prezent, după schimbarea încadrării juridice, în cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 al.1 C.p. cu aplic. art.113 şi urm. C.p. ( de către un inculpat minor) şi lovire sau alte violenţe, prev. de art.193 al.2 C.p..
În cursul urmăririi penale s-a solicitat luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat.

În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 31.12.2021/01.01.2022, în timp ce se aflau în localitatea Ticuşu Vechi, comuna Ticuşu, jud Braşov, inculpatul a lovit-o de mai multe ori pe persoana vătămată cu obiect contondent şi obiect tăietor-despicător, provocându-i leziuni traumatice, la 02.01.2022 persoana vătămată decedând, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă.
Facem precizarea că, în tot cursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button