112

Un an de la dubla crimă care a șocat Brașovul

Luna aceasta se împlinește un an de când pompierul Nicolae Pepene și soția lui, Alexandra Ioana (asistentă la Spitalul de Copii) au fost uciși în casa lor din Șimon, județul Brașov. Dispariția lor este deplânsă în continuare de familie, prieteni și colegi.

„Pe 17 ianuarie se împlinește un an de când și-au luat rămas bun de la noi colegul nostru plt. adj. Nicolae Pepene și soția lui, Alexandra Ioana.
Din păcate au plecat mult prea devreme dintre noi, lăsând în urmă un gol imens și o nemărginită durere în familie, printre prieteni, în familia ISU Brașov, respectiv a Spitalului de Copii Brasov.
Plt.adj. Nicolae Pepene a fost mereu un camarad de nădejde, mereu pregătit pentru a veni în sprijinul celor care aveau nevoie de el.
Zeci, poate sute de vieți salvate de Nicu si Alexandra, inimi pe care le-au făcut din nou să bată.
Și-a indeplinit misiunile cu onoare și demnitate în cei peste 15 ani de intervenție, o bună perioadă de timp desfășurând activitatea și în cadrul SMURD. Alexandra a fost asistentă medicală, fiind și ea implicată direct în salvarea de vieți.
Nicu, pompierii nu mor niciodată! Vei rămâne mereu în inimile noastre!”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Criminalul, condamnat definitiv

Autorul dublei crime din Șimon, Bran, a fost condamnat în primă instanță la 23 de ani și 6 luni de închisoare. El a fost găsit vinovat de omor calificat și violare de domiciliu. Sentința a fost dată de Tribunalul Brașov în data de 13 iulie 2023, iar în 24 noiembrie 2023 a fost menținută, definitiv, de Curtea de Apel Brașov.

Daniel Ioan Pepine a fost condamnat după ce și-a ucis vărul, pe Nicu Pepine, în vârstă de 38 de ani și pe soția acestuia, Alexandra, în vârstă de 32 de ani.
Pe lângă pedeapsa de închisoare de peste 23 de ani, Pepine va trebui să plătească rudelor victimelor daune morale în valoare totală de aproximativ 1,84 milioane de lei.

În noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2023, inculpatul a intrat în casa victimelor și a început să le lovească cu cuțitul și cu un topor.
Cuțitul (lama) a fost găsit sub cadavrul uneia dintre victime, iar toporul plin de sânge, în casa criminalului. Tot aici au fost descoperite și hainele (pijamalele) pline de sânge și bocancii purtați în noaptea tragediei. Inculpatul a fost găsit în podul casei sale, unde se ascunsese după crime, cu un cuțit. El a fost găsit cu ajutorul unui câine de urmă. După negocieri, bărbatul s-a predat.

Pepine ar fi descris scena crimei ca pe un vis, un coșmar, în timpul căruia cineva îl strângea pe el de gât, iar el se lupta să scape, lovind în stânga și în dreapta cu un cuțit.
Deși este cunoscut cu afecțiuni psihice, raportul psihologilor a stabilit că nu se recomandă aplicarea măsurilor de siguranță cu caracter medical, iar „inculpatul simulează simptome de amnezie lacunară”, și are discernământ, conform adevarul.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Etete mostra de repostaca fecebucista. Nici numele nu il stie corect. “pompierul Nicolae Pepene” devine mai apoi “vărul… Nicu Pepine”. Nici copiatul si repostatul nu mai este ce a fost. Viata grea, viata grea…

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare