112

Turistă din Cehia, fără echipament de iarnă, dar cu poșetă, găsită înghețată pe munte. Salvamont Zărnești, intervenție foarte dură (galerie foto)

Turistă din Cehia, fără echipament de iarnă, dar cu poșetă…

Aseară, în  jurul orelor 18.30,  Serviciul Public Local Salvamont Zărnești a primit o solicitare prin apel de urgențā la 112,  pentru a interveni cât se poate de prompt într-un nou caz halucinant.


Din nou o persoanā de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fārā niciun element de echipament montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge singurā, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu ( alt.1923m), pe Padina Hotarului.
O nouā intervenție foarte durā,
desfășuratā contra cronometru, având în vedere situația persoanei, aflată la limita supraviețuirii, în condiții de iarnā.


O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, foști sportivi, au găsit victima după mai bine de 2 ore, în stare de somnolență (aflată în hipotermie). S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare”
, au explicat reprezentanții Salvamont Zărnești.


Privim cu îngrijorare cazuistica din ultima perioadă și recomandăm încă o dată prudență în alegerea traseelor montane, utilizarea  echipamentului  montan de iarnă și informarea prealabilă, prin Serviciile Salvamont“, au subliniat salvatorii montani.
Ei au avut alături un viitor membru al structurii Salvamont- Salvaspeo Mehedinți, care a dorit să îi însoțească la acțiune, pentru a învăța tainele acestei meserii nobile.
Tânărul este într-un modul de pregătire realizat prin Centrul de Formare Profesională Salvamont Zărnești.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
3 luni în urmă

Pana nu se va pune cineva de la Salvamont la intrare pe trasee cu parul si cu cele 10 Porunci ale Muntelui,nicio sansa.Sau mai e si planul B: lege si afise la intrare pe trasee cu cat ii va ustura… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare