112

Turist spaniol, la un pas de moarte în Munții Făgăraș, din cauza propriei inconștiențe

Un turist spaniol a fost la un pas de moarte în Munții Făgăraș. El se aventurase pe munte fără a avea echipament corespunzător.

Aflați la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș, salvamontiștii participanți la curs au auzit strigăte într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost întreruptă imediat și salvamontiștii au început să organizeze echipele de intervenție. Astfel, o echipă de prim răspuns s-a deplasat la locul presupusului accident, pentru a face primele evaluări.

Ceilalți salvamontiști au pregătit echipamentul de prim ajutor, targa de recuperare și au analizat modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea. Din echipa de interventie au făcut parte salvamontiști din Brașov (Poiana Brașov și Zărnești), Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare.
Vremea nefavorabilă (vânt cu transport de zăpadă, plafonul de nori foarte jos) a îngreunat misiunea. Cu toate acestea, ea s-a încheiat cu bine.

Persoana cu probleme, un cetățean spaniol, echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii, chiar în adidași, avea doar probleme medicale, un început de hipotermie și era blocat în perete.
Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasându-se apoi către telecabină pentru a-l trimite la baza muntelui
“, au precizat reprezentanții Salvamont.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare