112

Starea fetiţei din BRAŞOV cu SHU s-a agravat!

 

Fetiţa de doi ani şi patru luni din comuna Sânpetru – internată în Capitală din cauza unui sindrom hemolitic uremic (SHU) – va fi supusă în această după-amiază unui investigaţii imagistice, la Computer-Tomograf (CT). Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” suspectează un edem cerebral, conform informațiilor transmise de aceştia la Ministerul Sănătății.
Trei copii cu SHU primesc tratament de specialitate  în secția de nefrologie a unităţii sanitare. Doi copii, din Fetești și Brașov, sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. „Copilul din Brașov care a început să prezinte o serie de manifestări neurologice, somnolență, pusee de hipertensiune arterială (HTA) a început un tratament specific edemului cerebral. În cursul zilei de astăzi este programat la un examen Computer-Tomograf, are încă retenție mare de azot (specifică insuficienţei renale – nota red.)”, se arată în comunicatul ministerului.

Care continuă astfel: „Medicii specialiști subliniază că, atât alimentația corelată cu vârsta, cât și respectarea strictă a normelor de igienă reprezintă elemente esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, în special a nou-născuților.
Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune”.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Nimic suspect în alimentele consumate de fetiţa cu SHU

Fetiţa din BRAŞOV cu SHU va face dializă încă două-trei săptămâni

UPDATE. Ministerul Sănătăţii începe ancheta epidemiologică în cazul fetiței din BRAȘOV

BRAȘOV. Copil de 2 ani transferat la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button